Tanık beyanı üzerine astsubay tahliye edildi

- FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde AKOM'u işgal ettikleri iddiasıyla 6'sı tutuklu 17 askerin yargılandığı davaya bakan mahkeme heyeti, tanık polis memurlarının ifadesini dikkate alarak bir astsubayın tahliyesine karar verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2017 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tanık beyanı üzerine astsubay tahliye edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezini (AKOM) işgal ettikleri iddiasıyla, 6'sı tutuklu, 9'u rütbeli 17 asker hakkında, üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle açılan davada, tanık polis memurlarının beyanları dikkate alınarak tutuklu yargılanan astsubayın tahliyesine hükmedildi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde sanıkların ve avukatların talepleri alındı.

Taleplere ilişkin görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, mevcut delil durumunu dikkate alınarak tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Yarbay Mustafa Kubilay, yüzbaşılar Ramazan Derviş, Levent Aksoy, Mehmet Fatih Güven ve Hakan Özhan'ın suç işledikleri yönünde somut deliller olması ve delillerin tam olarak toplanmaması gerekçeleriyle bu hallerinin devamına karar verdi. Heyet, tutuklu sanık Astsubay Ömer Faruk Çimen'i ise tanık polis memurlarının beyanını dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

Heyet, bu celsede dinlenemeyen tanıkların beyanlarının alınması, yine bu dosyada bulunan ancak farklı bir suçtan daha hakkında ek iddianame düzenlenmiş iki sanığın savunmasının da alınması amacıyla duruşmayı 2 Ekim'e erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber