Aselsan intiharlarında yeni gelişme, aileler 'öldürüldüklerinde' ısrarlı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Mart 2007 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ASELSAN mühendisi Başbilen'in ölümünde son dakika gelişmesi. Başbilen'in ?milli yazılım projesi? üzerinde çalıştığı ortaya çıkınca ailesi intihar raporuna itiraz etti. Kardeş Başbilen: Adım gibi eminim Hüseyin öldürüldü.

ASELSAN'da 6 ay içinde üç ODTÜ'lü mühendisin ölümüyle başlayan tartışmalar devam ediyor. 7 Ağustos 2006 tarihinde Pursaklar Ayancık yolu üzerinde aracının içinde bilekleri ve boğazı kesilmiş olarak bulunan elektronik mühendisi Hüseyin Başbilen'in intihar ettiği yönündeki savcılık tarafından hazırlanan rapora ailesi itiraz etti. Mühendis Başbilen'in ikiz kardeşi Hasan Başbilen, kardeşinin intihar etmediğini, ?öldürüldüğünü? söyledi.

Sincan Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen kardeş Başbilen, ?Hüseyin kesinlikle intihar edecek yapıda biri değildi. Ben intihar ederim ancak Hüseyin etmez. Adım gibi eminim Hüseyin öldürüldü. Tabii ki bunu kanıtlayacak bir delil yok elimizde fakat devletin bunu çözeceğine inanıyorum. Yaptığımız itirazla ilgili soruşturma yakında başlayacak. 1 ay gibi bir süre içinde tamamlanmasını bekliyoruz? dedi.

Hüseyin Başbilen'in ölümünün ardından ASELSAN'a gittiklerini ve kardeşinin çalışmalarıyla ilgili bilgilendirildiklerini söyleyen kardeş Başbilen, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Hüseyin'in çok çalışkan biri olduğunu biliyorduk. Ancak, bu kadar önemli projelerin içinde yer aldığını tahmin etmiyorduk. Zaten projelerinden bizlere bahsetmezdi. Milyar dolarlar tutan tank projesinin dışında, askeri makamların çok önem verdiği ?milli yazılım projesi' de Hüseyin tarafından yürütülüyormuş. Bu projenin Türkiye için çok önem taşıdığı ve askerin de üzerinde titizlikle durduğunu öğrendik. Böyle önemli projeler yürüten, hayatında maddi, manevi hiçbir sorunu olmayan biri neden intihar etsin? Biri çıkıp bu sorularımıza cevap versin. Biz devletimizden yardım istiyoruz.?

?Hüseyin'in ölümüyle ilgili aklımıza her şey geliyor? diyen ikiz kardeşi, kamuoyunda yapılan spekülasyonları da eleştirerek, ?Bazı gazeteler, Hüseyin'in ölümünü Mossad ve CIA'ya bağladı. Biz bu kadar net ve açık konuşamıyoruz. Ama her şeyi de düşünüyoruz. Sonuçta devletin çok önemli projelerinde çalışan üst düzey bir isimdi. Onunla her zaman gurur duyacağız? dedi.

ODTÜ ve ASELSAN'ın adının geçtiği ikinci mühendis intiharı, Batıkent'te yaşanmıştı. Aynı zamanda yüksek lisansa devam eden Evrim Yançeken, oturduğu apartmanın arka tarafında 26 Ocak'ta ölü bulundu. Yançeken'in 7. kattan atlayarak intihar ettiği ileri sürüldü. Üçüncü intihar olayı ise Eymir Gölü'nde yaşandı. ODTÜ'de master yapan ve 2000 yılında Aselsan'dan ayrıldığı belirtilen elektrik mühendisi Halim Ünsem Ünal'ın, 17 Ocak'ta göl kenarında silahla intihar ettiği iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber