Lisans Tamamlama Programları Çalışmaları Bir Türlü Sonlanmıyor 2

19 Aralık 2004 tarihli haberimizde Milli Eğitim Bakanlığının öğrenim durumlarındaki farklılıkların ortadan kaldırılması amacıyla, öğretmenler için, çeşitli branşlarda 2+2, 3+1 lisans tamamlama programları düzenlediği yer almıştır. Ancak, söz konusu programlara katılamayan emsal durumdaki öğretmenlerin de aynı imkândan yararlanabilmeleri için, 2002 yılında "lisans tamamlama programlarının düzenleneceğinin planlandığı" Bakanlıkça açıklanmıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mart 2007 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha sonra da, 2004 yılında, çalışmaların devam ettiği Bakanlık internet sitesinde açıklanmıştır. İki yıl geçmesine rağmen çalışmalar hala sonuçlanmamıştır.

MEB'deki bürokrasinin hızlanmasının zamanı gelmedi mi hala?

Demiştik aradan 2 yıl geçince Milli Eğitim Bakanlığı 30.01.2006 tarihinde bir genelge yayınlayarak, öğrenim durumlarındaki farklılığın ortadan kaldırılması, eğitim-öğretimdeki kalitenin yükseltilmesi ve öğretmenlerin yeterlilik ve verimliliğini artırmak için açık öğretim yolu ile 2+2 ve 3+1 lisans tamamlama programı düzenlemek üzere Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi ile bir mutabakat sağlandığını belirtmiştir.

Ayrıca Toplu görüşmelerde ve kurum idari kurullarında dile getirilen lisans tamamlama konusunda görüş birliğine varılmıştır. Türk Eğitim-Sen ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan (Ekim 2006) kurum idarî kurulu çalışma raporunda ?8- Devralınan Sağlık Meslek Lisesi öğretmenlerinden eğitim enstitüsü mezunu olanlarına Lisans tamamlama imkânının verilmesinin sağlanması, önerileri üzerinde görüş birliğine varılmıştır.? hususu da yer almıştır.

Bakanlık bünyesindeki lisans tamamlama çalışmalarına hız kazandırılmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber