Sanık, Başkan'ın sorduğu o soruya cevap veremedi

Mahkeme Başkanı Köksal'ın "15 Temmuz'u kim yapmıştır?" sorusuna Ünsal, "Zor bir soru soruyorsunuz. Kimin yaptığını bilmiyorum." yanıtını verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2017 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sanık, Başkan'ın sorduğu o soruya cevap veremedi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığındaki "mahrem" yapılanmasına ilişkin 88'i asker, 52'si sivil, 140 kişinin yargılandığı davada bazı sanıkların savunmaları alındı.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Kimlik tespiti ve iddianamenin özetlenmesinin ardından sanık savunmalarına geçildi.

Hakkındaki suçlamaları reddeden ve FETÖ üyesi olmadığını ifade eden sanık Oğuz Okçu, örgütün gerçekleştirdiği toplantılara katılmadığını öne sürdü.

FETÖ'nün şifreli haberleşme ağı "ByLock"u kullanmadığını belirten Oğuz, hakkında verilen ifadelerle kendisine iftira atıldığını söyledi.

Mahkeme Başkanı Abdullah Köksal'ın, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i ne olarak gördüğüne yönelik sorusu üzerine Oğuz, "Sizin de belirttiğiniz gibi bir örgütün elebaşı." dedi.

"Zor soruyorsunuz" cevabı

Örgütün okullarında eğitim gören, FETÖ'nün "abi" olarak nitelendirdiği üyelerinden "Zeki" kod adlı eski TRT çalışanı Zafer Ünsal ise savunmasında, herhangi bir terör örgütüyle irtibatının bulunmadığını iddia etti.

TRT'de müfettiş olarak görev yaptığını ve yürüttüğü çalışmalar nedeniyle kendisine düşmanlık besleyenlerin iftira attığını düşündüğünü kaydeden Ünsal, "ByLock" kullanmadığını ve evinde de örgüt üyeleriyle herhangi bir toplantı gerçekleştirmediğini ileri sürdü.

Mahkeme Başkanı Köksal'ın "15 Temmuz'u kim yapmıştır?" sorusuna Ünsal, "Zor bir soru soruyorsunuz. Kimin yaptığını bilmiyorum." yanıtını verdi.

"ByLock" kullanıcısı sanıklardan eski astsubay Ahmet Karaarslan da söz konusu haberleşme ağına dahil olmadığını, programı hiçbir zaman kullanmadığını kaydetti.

Eski Jandarma Uzman Çavuş Erkan Akyüz de "ByLock" yüklenilen cep telefonu hattının kendi üzerine kayıtlı olduğunu, ancak söz konusu hattı başkasının kullandığını iddia etti.

Sanıklardan Yunus Bayram ile Halil İbrahim İşeri de haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Duruşmaya, verilen aranın ardından devam edilecek.

Kemal Karadağ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber