122 sanığın yargılandığı davanın 11'inci duruşması ertelendi

- FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki faaliyetler ve eylemlere ilişkin aralarında 3 generalin de bulunduğu 116'sı tutuklu, 1'i firari 122 sanığın yargılandığı davanın 11'inci duruşması tamamlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2017 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
122 sanığın yargılandığı davanın 11'inci duruşması ertelendi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki faaliyetler ve eylemlerle Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun kaçırılarak cezaevine konulmasına ilişkin, aralarında 3 generalin de bulunduğu 116'sı tutuklu, 1'i firari 122 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada görülen duruşmada, söz alan tutuklu sanık eski kurmay albay Tamer Özarslan, 15 Temmuz'da Hava Harp Akademisi'nde hava ikmal kurmay albay olarak görevini sürdürdüğünü söyledi.

Ulusal ve uluslararası alanda Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ilgilendiren birçok projede görev aldığını anlatan Özarslan, NATO bünyesinde yürütülen askeri çalışmaların plan ve yöntemlerinde bulunduğunu ifade etti.

Özarslan, Hava Harp Akademisi Komutanlığı'nın eğitim programını belirlemek için yoğun çalışmalar yaptığını, bu çalışmaları ise 15 Temmuz'da Harp Akademisi Komutanı Tahir Bekiroğlu'na sunacağını öne sürdü.

Hava Harp Akademisi Öğretim Başkanı eski albay Levent Özüarap'tan, terör saldırısı gerekçesiyle polise yardım etmek için Sabiha Gökçen Havalimanı'na gitme emrini aldığını savunan Özarslan, bu emirde ise kanuna aykırı bir durum görmediğini öne sürdü.

Darbe girişimiyle ilgili görevlendirilmediğini savunan Özarslan, "14 Temmuz'da, Ölçme ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya katıldım. Bu toplantıda özel bir durum yoktur. Rutin her hafta yapılan toplantılardandır. Söz konusu toplantıda darbe konusu konuşulmadığı gibi bu yönde bir bilgilendirme de yapılmamıştır." dedi.

- Birliğe kaçak girişin gerekçesi

Tamer Özarslan, tutuklu sanık eski Harp Akademisi Kurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Nevzat Taşdeler'in, akademiye giriş ve çıkışları yasaklamasından dolayı akademiye giremediklerini ifade etti.

Akademi girişinde bekletildiklerini savunan Özarzlan, "İddianamede, tellerden atlamam suç olarak yansıtılmış. Harp Akademileri Komutanlığı'na giriş ve çıkışlar Kurmay Başkanı Hasan Nevzat Taşdeler'in emriyle yasaklanmış, bu yüzden içeriye giremedik. Bu sırada vatandaşlar akademiye yaklaşıyordu. Akademinin lojmanlar bölgesinden tellerden atlayarak içeriye giriş yaptık. Tellerden atladığımız yer, kameraların görüş açısındadır. Tellerden atlayarak içeriye girme emrini ben verdim. Bir suç kastımız yoktur." diye konuştu.

Sözde sıkıyönetim atama listesinden haberinin olmadığını ileri süren Özarslan, hakkındaki terör örgütü üyesi suçlamasını reddetti.

İddianamede, eski albay Tamer Özarslan'ın, darbenin başarılı olması durumunda sözde atama listesinde mevcut görevine devam ettiği, ayrıca bu görevine ek olarak İstanbul Radyosu Genel Müdürü görevi verildiği bilgisi yer alıyor.

Mahkeme heyeti, sanık savunmalarına yarın devam edilmek üzere duruşmaya ara verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber