Tekirdağ'da ByLock kullandığı belirlenen 6 kişi tutuklandı

- Tekirdağ'da FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün gizli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddia edilen 5 şüpheli tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2017 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tekirdağ'da ByLock kullandığı belirlenen 6 kişi tutuklandı

Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün gizli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddiası ile gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 36 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddia edilen aralarında öğretmen, esnaf ve memurların da olduğu 42 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Daha sonra bu sayı yakalanan sanıkların savcılıktaki ifadelerinden sonra 45'e yükseltildi.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerinin titiz çalışması sonucu yakalama kararı çıkarılanlardan 39'u gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 36 zanlı adliye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i tutuklanırken 24'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 31 kişi de serbest bırakıldı.

Diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, firari 6 zanlıyı yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber