Kastamonu'da FETÖ tutuklusu 3 kişi tahliye edildi

- FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında yargılanmalarına başlanan 4 tutuklu sanıktan 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2017 22:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kastamonu'da FETÖ tutuklusu 3 kişi tahliye edildi

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen eski öğretmen 4 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları ve "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla ihraç edilen tutuklu sanıklar H.D, L.Y, İ.Ç. ve H.T. ile avukatları katıldı.

Savunmasında ByLock kullandığını kabul eden sanık H.D, programı ilk olarak eşinin telefonuna yüklediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bir arkadaşım bazı dini sohbetler için bu programı kullanalım önerisinde bulundu. Telefonuma bu program kurulmadığı için 2015 yılının ortalarında eşimin telefonuna kurdum. Akşamları geldiğimde gelen dini içerikli mesajları buradan okuyordum. Daha sonra kendime ByLock kurulumu yapılabilecek bir telefon aldım. Eşimin telefonundan programı kaldırıp kendi telefonuma yükledim. Bunu örgüt içi haberleşme olarak kullanmadım. Böyle birşey olduğunu bilsem yüklemezdim."

Sanık H.T. ise ilk gözaltına alındığında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını söyledi.

Karadeniz gezisine çıkmak isterken tekrar tutuklandığını aktaran H.T, "Çok bunalmıştım. Eşim 'biraz gez dolaş, kendine gelirsin' dedi. Karadeniz gezisine çıkacaktım. Hopa'ya bilet aldığımı düşünüyordum, bileti kesen kişi Batum'a kesmiş, bunu nasıl yaptı anlamıyorum. Kesinlikle kaçma niyetim yoktu. Bir yanlışlık oldu, bu nedenle tutuklandım." dedi.

Diğer sanık ve avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti, L.Y, İ.Ç. ve H.T'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber