Cuntacıdan 'Paşa' itirafı

Akıncı Üssü davasında dün çapraz sorgusu yapılan eski Tümgeneral Kubilay Selçuk, suikast timinin başındaki Zekeriya Kuzu'ya 'paşa' lakabını kendisinin verdiğini itiraf etti

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Ağustos 2017 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cuntacıdan 'Paşa' itirafı

YÜKSEL TEMEL

Akıncı Üssü davasında dün eski Tümgeneral Kubilay Selçuk'un çapraz sorgusu yapıldı. Selçuk, Akıncı Üssü'nde o gece tören kıyafetiyle darbe bildirisini okuduğunu kabul etti. Marmaris'e giden suikast timinin başındaki eski Başçavuş Zekeriya Kuzu'ya "paşa" lakabını da kendisinin taktığını itiraf etti.

Savunmasında sürekli başarılı bir komutan olduğundan söz eden Selçuk'a, Cumhurbaşkanın Avukatı Hüseyin Aydın, "15 Temmuz gecesi başkent bombalanırken, siz komutan olarak canınızı vermediniz de ne zaman verecektiniz?" sorusunu yöneltti. Sanık Selçuk'un, "Biz profesyonel askeriz. Canımızı vermek akıllıca değil" şeklindeki yanıtı salondan tepki aldı.

Selçuk'a darbe bildirisini okuttuğu belirtilen sivil imam Harun Biniş ile ilgili soru yöneltildi. "Uzun saçlı sivil bir şahıs nasıl olur da tümgenerale bildiri okutmaya cesaret edebilir?" şeklindeki soruya, Selçuk, "Onu uzun saçlıya sormak lazım" diye yanıtladı. Ancak sivilin kimliğini açıklamaktan kaçınması, "İmamını koruyor" diye yorumlandı.

İZİNLİ OLDUĞU YALAN ÇIKTI

Kubilay Selçuk'un 15 ve 16 Temmuz'da resmi izinli olduğunu iddia ettiği savunması da çürütüldü. Avukatlar yapılan araştırmalarda Selçuk'un izinli olmadığını ortaya çıkardı.

Sanık Selçuk'a, darbe girişimi sırasında komutanı olduğu Çiğili Üssü ile ilgili kritik bir soru yöneltildi. Avukat Aydın, "Tarihte emsali olmayacak bir şekilde karma bir tim Çiğili Üssü'ne geliyor. Cumhurbaşkanına suikastın icra edildiği bir yer. Bu üssün seçilmesi tesadüf mü?" diye sordu. Kubilay Selçuk, "Bundan haberim yok. Tarihte emsali olmayacak bir şey değil. Böyle abartılı ifadelere gerek yok" diyerek işlenin suçu küçümsemeye çalıştı.

Kubilay Selçuk'a, suikast timinde yer alan ve saklandığı menfezde yakalanan Astsubay Zekeriya Kuzu'ya "paşa" lakabını kendisinin verip vermediği soruldu. Sanık Selçuk, "Evet ben verdim. Kuzu ile samimiyetim var. Arabasına da birkaç kez bindim" yanıtını verdi. Sanık Selçuk'a, Kuzu'ya gönderdiği paranın 'himmet' olup olmadığı da soruldu. Bunu inkar eden Kubilay Selçuk, gönderdiği paranın açıklama kısmına "hipnozlu teşekkürler" notu düşmesini ise "Dip notu düşerim" yalanıyla savundu.

Çapraz sorguda, "Fetullahçı bir darbe olduğunu kaçta anladınız?" sorusu yöneltilen Selçuk, "Darbe olduğunu, darbe bildirisini okuduğum anda anladım. Ama onun ötesinde öyle bir düşüncem olmadığı için saati size veremem" diyerek şaşırmış gibi yapınca peşinden ikinci soru geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber