Rektör'den açıklama... Eşim 1998'den beri üniversitede memur

Rektör'den açıklama... Eşim 1998'den beri üniversitede memur

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ağustos 2017 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rektör'den açıklama... Eşim 1998'den beri üniversitede memur

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Mustafa Güden, eşime herhangi bir torpil yapmadığını açıkladı.

İşte Rektör'ün memurlar.net'e gönderdiği açıklama

Cevap ve Düzeltme Metni

09.08.2017 tarihinde Memurlar Net İnternet sitesinde yer alan haberde "Rektör,eşini basın danışmanı yaptı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mustafa Güden, sekreter olan eşini basın biriminin başına getirdi. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde 7 yıldır rektörlük yapan Mustafa Güden, sekreter olan eşi Gülay Güden'i enstitünün Basın ve Halkla ilişkiler Birimi Şube Müdürü olarak atadı." İfadelerine edilmiştir.

Tamamen mesnetsiz olarak yapılan bu haber hem müvekkil idare, hem de Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden ve eşi Gülay Güden hakkında küçük düşürücü ve kamuoyu nezdinde kişilik haltlarına saldırı niteliğini taşımaktadır. Haberde adeta Gülay Güden'in hakkı olmadan kayrılma suretiyle şube müdürlüğüne atandığı ima edilmektedir.

Öncelikle belirtmek gerekir ki; Ancak Basın Halkla İlişkiler Birimi Şube müdürlüğü statüsünde değildir. Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden'in eşi Gülay Güden 07.12.1998 tarihinde memur olaıak İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde göreve başlamıştır. Kendisi uzun süreden beri Basın Halkla ilişkiler Biriminde çalışmaktadır. Gülay Güden'in tüm atamaları yürürlükteki mevzuat hükümleri doğrultusunda yapılmış olup, son olarak 02.08.2016 tarihinde açılan ve objektif olması için başka bir üniversite tarafından yapılan görevde yükselme sınavında başarılı olarak Şube Müdürü unvanını almaya hak kazanmış ve çalıştığı birimde görevine devam etmiştir. Gülay Güden bu güne kadar Rektörlük tarafından hiçbir idari göreve atanmamıştır.

Rektör, eşini basın danışmanı yaptı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber