Cuntacı Dişli'nin 'sağırım' yalanı

FETÖ'cü darbe girişiminin kilit isimlerinden eski Tümgeneral Mehmet Dişli de mahkemede çark etti. Dişli, 15 Temmuz gecesi Akın Öztürk'le ilgili konuşulanları soran mahkeme başkanına, "Topçu olduğum için kulaklarım iyi duymuyor" yalanıyla karşılık verdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 12 Ağustos 2017 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cuntacı Dişli'nin 'sağırım' yalanı

YÜKSEL TEMEL

Akıncı Üssü davasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı darbenin başına geçmesi için ikna etmeye çalışmakla suçlanan cuntacı eski Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli de savunmasında çark etti.

Daha önceki ifadesinde, sanık Ömer Faruk Harmancık'ın Akar'a bildiri okuduğunu itiraf eden Dişli, bu kez "İlk ifadem bir felaket. Bildiri lafı neydi ne yazılmış görmedim. Kağıtlarda bir şey vardı. Bir şeyler okudu bildiri mi not mu bilmiyorum" dedi. Dişli'nin bu manevrası diğer cuntacılarla ağız birliği yaptığını ortaya koydu.

Cuntacıların hazırladığı Yurtta Sulh Konseyi üyesi olmakla suçlanan Dişli, savunmasında sık sık "FETÖ mağduruyum" bahanesine sarıldı. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı darbenin başına geçmesi için ikna etmeye çalıştığı yönündeki ifadeleri ise silahlı kişilerin tehdidiyle yaptığı yalanını uydurdu.

"SIK ULAN SIK" DİYE BAĞIRDI

Mahkeme Başkanı Selfet Giray'ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın derdest edilmesi sırasında Levent Türkkan'ın elinde silah olup olmadığını sorması üzerine Dişli "Evet vardı. Maalesef Komutan'a 'sıkarım, vururum' gibi bir şey dedi. Sayın komutan da 'sık ulan sık' diye bağırdı" ifadesini kullandı.

Akar'ın, eski Tümgeneral Kubilay Selçuk'a, Akın Öztürk'ün nerede olduğunu sorması üzerine, "Akın Öztürk bu işte yok" mu yoksa "Akın Öztürk bu üste yok" mu dediğini bilmediğini savunan Dişli, "Topçu olduğum için kulaklarım iyi duymuyor, yüzde 40 duyma kaybı oluyor" diye konuştu. Duruşmada eski Kurmay Albay Bilal Akyüz de savunmasında diğer sanıklar gibi isim vermekten kaçındı. Kara Kuvvetleri tarafından görevli olarak Akıncı Üssü'ne gönderildiğini iddia eden Akyüz görevi kimin verdiği sorusunu "Hatırlamıyorum" diye geçiştirdi. Görevin kurye aracılığıyla sözlü tebliğ edildiğini iddia etti.

Aracında bulunmasına rağmen FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in kitaplarını okumadığını ve FETÖ'cü olmadığını iddia eden Akyüz, bir avukatın sorusuna da "Sayın avukat, cevap veriyorum. 'Ha ha ha' diye gülüyorum. Böyle saçma soru mu olur?" cevabını verdi. Pişkin darbecinin bu sözleri üzerine duruşma salonunda tansiyon yükseldi.

'ULUSLARARASIHUKUKSTANDARTLARINAUYGUN'

Davayı izleyen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Türk milletinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğünde anayasayı koruduğunu söyledi. Malkoç, "Duruşmalarda usule fevkalade riayet ediliyor. Uluslararası hukuk standartları uygulanıyor. Sanıklara savunma hakkı veriliyor, müdahil avukatlara çapraz sorguda dilediği kadar süre tanınıyor" dedi. Davayı takip eden AK Parti Milletvekili Taner Yıldız ise, "Mahkeme salonunu tiyatroya çevirmek isteyenlere, vatan hainlerine hiçbir şekilde prim verilmeyecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber