İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Binlerce kişi güvenlik soruşturmalarına takılıyor

FETÖ soruşturmaları sonrasında, işlemlerin ortak bir elden yürütülmemesinin yarattığı sonuçlara şimdi de güvenlik soruşturmaları ekleniyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Ekim 2017 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Binlerce kişi güvenlik soruşturmalarına takılıyor

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, FETÖ'yü Devlette yuvalandığı yerlerden söküp atmak için tüm Devlet birimleri elinden geleni yaptı.

Ancak, Başbakanlık, Bakanlıklardan gelen listeleri kontrol etmediği için ortak bir ilke belirlenemedi. Çok basit bir örnek olarak; kimi kurumlarda Bank Asya hesabı var diye memurlar ihraç listesine konurken, kimi kurumlarda ise FETÖ başı Gülen'in talimat verdiği tarihler dikkate alınarak her Bank Asya hesabı olan değil bu tarihlerde para yatıranlar ihraç listesine konarak doğrusu yapıldı.

Ortak bir kurul bu ihraç listelerini kontrol etmediği için bakanlıkların gönderdiği her kişi ihraç listesine kondu. Şimdi ise bunun yaratmış olduğu sarsıntıyı OHAL komisyonunun gidermesini bekliyoruz.

FETÖ'den ihraçlar böyleyken, şimdilerde başka bir sıkıntı yaşanıyor. Güvenlik soruşturmalarında, Emniyetin verdiği kayıtlardan dolayı binlerce kişi terör örgütleriyle ilişkili görünüyor. Atamaları yapılamıyor.

109 bini bulan FETÖ ihraçlarına ek olarak, binlerce kişinin de güvenlik soruşturmalarından dolayı da etkileneceği hesap edildiğinde, ortaya çıkacak sıkıntının, 2019 seçimlerini hedefleyen Ak Parti'nin başını fena halde sıkıntıya sokacağı ortadadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber