Non-Stop okul

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 07:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Gençlerde şiddet eğiliminin tırmandığını belirten TBMM Komisyonu Başkanı İncekara, çözüm önerilerini star'a açıkladı: Okullar 24 saat fiziki kullanıma açık olsun. Bakan, öğretmenlere günaydın mesajı yollasın

TBMM Çocuk, Genç ve Okullardaki Şiddeti Araştırma Komisyonu çalışmalarını tamamladı. Komisyon Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, dört aylık çalışmanın sonucunu star'a değerlendirdi. Rapor yazımı aşamasına gelen Komisyon, dört ay boyunca Türkiye'nin hemen her yerinde okul, internet kafe, yurt ve cezaevlerinde incelemelerde bulundu. Komisyon'un tespitine göre, çocuk ve gençlerde şiddet eğilimi artıyor. Bugün için ürkütücü olmasa da bataklık kurutulmazsa yarın ürkütücü boyutlara ulaşabilir. Gençlerin en çok etkilendiği alan ise, bilişim teknolojilerinin kullanıldığı, bilgisayar, televizyon gibi iletişim araçları.

GÜVENSİZLİK HAD SAFHADA

KOMİSYON Başkanı Halide İncekara, yeni nesilde güvensizliğin had safhada olduğuna dikkat çekerek, çocuk ve gençlere güven duygusunun aşılanması gerektiğini söyledi. Uygun mekanlar olmadığı için çocuk ve gençlerin internet kafelere gittiğini belirten İncekara, okulların 24 saat fiziki kullanıma açık olması gerektiğini vurguladı ve ?Çocuklar gidecek yer bulamıyor. Okullar ise boş duruyor' dedi. Okullarda çocukların yararlanacağı sosyal hizmetler verilebileceğini anlatan İncekara, gönüllü eğitmen uygulaması da önerdi.

BAKAN'DAN GÜNAYDIN MESAJI

ÇOCUK ve gençlerle sağlıklı iletişim kurulması için süreci, model liderden başlatmak gerektiğine işaret eden İncekara ?Öğretmenlerin öğrencilere günaydın demesini istiyorsak, öğretmenlere de birilerinin günaydın demesi gerekmez mi? Milli Eğitim Bakanı veya vali öğretmenlere her sabah ?günaydın' mesajı yollamalı. Bu duyarlılığı artıran bir şeydir' dedi. İncekara, her ?ilin şiddet risk haritası' olması gerektiğinin de altını çizdi. NEŞE SARIDOĞAN

84 yılda 84 okul

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ?Cumhuriyet'in 84. yılında Ankara'ya 84 eğitim kurumu' sloganıyla yaptırılan tesislerin Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'ndaki toplu açılışını yaptı. Erdoğan, Ankara'da öğrencilere seslenirken ?Bu devlet sizin hizmetkarınızdır. Bizler halkımıza efendi olmak için yola çıkmadık.

Halkımızın hizmetkarı, kölesi olmak için yola çıktık. Sizin de hizmetkarınızız' dedi. Ankara Büşükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e çağrıda da bulunan Erdoğan, İstanbul'da olduğu gibi okullara kapalı spor salonu yapılmasını istedi. Erdoğan, konuşmasının ardından 40'ın üzerindeki hayırsevere plaket dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber