İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB, norm güncellemesinden sonra yönetici görevlendirmelerini yapmalı!

MEB Ekim'de Norm Kadro Güncelleme Israrından Vazgeçmeli

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Kasım 2017 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB, norm güncellemesinden sonra yönetici görevlendirmelerini yapmalı!

MEB Atama ve Yer Değiştirme Sistemini Yeniden Ele Almalıdır (1)

MEB 2017 yaz dönemi boyunca 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı için atamalar yaptı. (il içi, il dışı, özür, ilk atama... ) fakat normlar 2016-2017'ye ait idi. Bugünlerde yapılan norm güncellemelerinden sonra henüz bu yaz bir okula yer değiştiren öğretmen norm fazlası ya da o geldiği için başka bir öğretmen norm fazlası oldu.

Ayrıca yaz döneminde; bugünlerde açılan norma gelmek isteyen yüksek puanlı öğretmen norm güncel olmadığı için gelemedi. Şimdi norm fazlası atamalarında daha düşük puanlı biri atanacak. Haklı olarak öğretmenler, "norm fazlası olmak avantaj, yüksek puanlı olmak kıdemli olmak dezavantaj" diyor.

Bunun için her yıl söylediğimiz gibi norm güncellemeleri eğitim öğretim yılı açıldıktan sonra değil öncesinde olmalı.

MEB Atama ve Yer Değiştirme Sistemini Yeniden Ele Almalıdır (1) yazımızda da söylediğimiz durumlar gerçekleşirse (okullar planlanır, dersler planlanır, açılacak, kapanacak sınıf/şubeler belirlenirse normu güncellemek çok da sorun değil.

Kaldı ki bir sınıfta birkaç öğrenci sirkülasyonu olması öğretmen normunu etkilemez. Normu etkileyen sınıfın/şubenin kapanmasıdır. Örneğin A Anadolu Lisesinden 34 kişilik sınıf/şube 30 kişiye düştüğünde normda bir değişiklik olmaz.

Bu nedenle atama takvimi başlamadan normlar güncellenmeli örneğin bir önceki yazımızda söylediğimiz takvime göre 30 Haziran da okullarla ilgili süreç tamamlanırsa 15 Temmuz'a kadar norm güncellemeleri tamamlanabilir.

Tarihlerde planlama tabii ki yapılabilir fakat unutulmaması gereken norm güncel olmadan atama yapılmaması. Yani bir önceki eğitim öğretim yılının normları ile atamadan uzak durulması.

Yönetici Görevlendirmeleri

Bundan sonra ele alınması gereken bir başka konu ise Yönetici Görevlendirmelerinin tamamlanması. İşte bunun da norm güncellemelerinin hemen ardından tamamlanması gerekir. Böylece buradan boşalacak kadrolar ile yöneticilik süresi dolup yeniden yönetici olamayanların durumları da netleşmiş olacaktır. Yani öğretmen yer değiştirmeleri yapılırken daha sağlıklı bir çalışma yapılmış olacaktır. Ve yöneticiler yaz döneminde görevlendirileceği için oryantasyon sürecini sağlıklı atlatacaklardır.

Emekli Olacak Öğretmenler

Emekli olacak öğretmenlerin kadrolarının da yer değiştirmelerde sisteme yansıtılması kaçınılmazdır. Bunun için emeklilik talebinde bulunan öğretmenin kadrosunun ilçe emrine çekilmesi yöntemi de uygulanabilir. Böylece emekliliğinde sorun çıkan ya da vazgeçen öğretmenin boşsa eski kurumunda dolmuş ise başka kurumda istihdamı sağlanır.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber