İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

9 başlıkta, YSK kanun teklifinde dikkat çeken detaylar

YSK Kanun teklifinde, teşkilat yapısında personeli de ilgilendiren önemli düzenlemeler yer alıyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Kasım 2017 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
9 başlıkta, YSK kanun teklifinde dikkat çeken detaylar

YSK Kanun teklifinde personeli ilgilendiren önemli düzenlemeler şu şekilde:

1- Seçim müdürü ve müdür yardımcıları, kurum personeli arasından yazılı ve sözlü sınavla belirlenecek. Ama geçici 1. maddeyle kurum dışından da müdür ve müdür yardımcısı alınabilecek

2- Seçim müdürü ve seçim müdür yardımcılığına atanacakların; hukuk fakültesi veya siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarından mezun olması gerekiyor.

3- KPSS ile yapılacak alımlarda, ilan edilen kadronun beş katı en yüksek puanlı aday sözlü veya uygulamalı sınava alınacak.

4- Seçim müdürü ve seçim müdür yardımcıları, nüfusa kayıtlı oldukları ilçelerde görev yapamazlar; aynı yerde altı yıldan fazla çalışamazlar. Ancak bu süreyi dolduranlar, ihtiyaç duyulması halinde Başkanın kararıyla en fazla bir yıl daha aynı yerde çalışabilirler.

5- Seçim müdürü ve seçim müdür yardımcılarının görev süreleri bölge esasına göre belirlenecek. Bu konuda bir yönetmelik çıkarılacak. Müdür ve müdür yardımcıları bölge esasına göre rotasyona tabi tutulacak

6- YSK'da görev yapan: Genel müdür, genel müdür yardımcısı, daire başkanı ve bilgi işlem merkezi müdürü kadrolarında bulunanların görevi bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte sona erecek. Bunlardan kurum içinde değerlendirilmeyenler, Devlet Personel Başkanlığınca başka kurumlara atanacak.

7- Kanun teklifinin yürürlüğe girdiği tarihte nüfusa kayıtlı oldukları ilçelerde görev yapan seçim müdürleri ile bulunduktan yerde altı yıldan fazla görev yapmış seçim müdürleri, ilgili yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç bir ay içinde, 10 uncu madde hükümlerine uygun olarak bölgeler arası rotasyona tabi tutulacak.

8- Kurum personelinden, 45 yaşını doldurmayanlar, öğrenim şartlarını taşımak kaydıyla, açılacak ilk uzman yardımcılığı sınavına girebilecek.

9- YSK, 3 yıl süreyle, bütçe kanunlarındaki atama izinlerine tabi olmaksızın, atama yapabilecek

YSK'nın teşkilat yapısını düzenleyen kanun teklifini görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber