Özerk Kamu Kurumlarına Naklen Yapılacak Atama Usulü

Diğer kamu kurumlarında memur olarak çalışırken BDDK, Kamu İhale Kurumu, SPK, Tütün Kurumu gibi üst kurullara naklen atanmak isteyen personele ilişkin işlemler de 2004/18 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile yeniden düzenlenmiştir. Buna göre, personelin çalıştığı kuruluş tarafından DPB ve Maliye bakanlığından izin alındıktan sonra ayrıca muvakat işleminin tamamlanması için Başbakanlıktan izin alınacaktır. Yani bu konudaki eski uygulama aynen korunmuştur.

Haber Giriş : 09 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Buna göre örnek verecek olursak; Bir Kredi Yurtlar Kurumu personelinin Kamu İhale Kurumuna naklen geçebilmesi için, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığından izin alınmasını müteakip muvafakat işleminin tamamlanması için Başbakanlıktan izin alması gerekmektedir.


2004/18 sayılı Başbakanlık Genelgesinin İlgili hükmü

Genel bütçeye dahil daireler, katma bütçeli idareler, döner sermayeler, fonlar, kefalet sandıkları, sosyal güvenlik kurumları, bütçeden yardım alan kuruluşlar, mahalli idareler ile kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışan bir personelin, kurul, üst kurul, kurum, enstitü ve sair adlarla, kamu tüzel kişiliğini haiz olarak özel kanunlarla kurulmuş olan kamu kurum ve kuruluşlarına naklen atanmasında, personelin çalıştığı kuruluş tarafından Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığından izin alınmasını müteakip muvafakat işleminin tamamlanması için Başbakanlıktan izin alınacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber