ÖSYM, Sitemizde Yer Alan, 'Hatalı Yerleştirmeyi' Kabul Etti

26 Nisan 2007 tarihinde yaptığımız haberde, ÖSYM'nin KPSS tercih işlemlerinde bir kez daha hata yaptığını ve prestijini kaybetmemek için yaptığı bu hatayı gizlediğini okurlarımıza duyurmuştuk. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, sitemiz haberine ilişkin olarak Abbas Güçlü'ye açıklamalarda bulundu. Başkan Yarımağan, hata yaptıklarını kabul etti ama hatanın kendilerinden kaynaklanmadığını belirtti. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının, sitemiz iddialarına ilişkin açıklaması için başlığa tıklayınız...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Nisan 2007 13:19, Son Güncelleme : 29 Temmuz 2019 11:33
ÖSYM, Sitemizde Yer Alan, 'Hatalı Yerleştirmeyi' Kabul Etti

Yarımağan ne diyor?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, söz konusu tartışmalarla ilgili olarak bilgi verirken, bir hatanın olduğunu, ama abartıldığını belirterek şunları söyledi:

"Evet ortada bir hata gibi gözüken bir durum var. Ama abartıldığı gibi çok fazla kişiyi ilgilendirmiyor. Çok az adayı etkilemiş olabilir. Gereği neyse o da yapılır. Böyle bir kargaşanın ortaya çıkması ise kesinlikle bizden kaynaklanmıyor.

Kargaşa, ÖSYM tarafından 2004 ve 2006 KPSS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonrasında ilgili kişilerin göreve başlayıp başlamamalarının kontrolünün bizim tarafımızdan yapılmamasından kaynaklanıyor. Zaten bu bizim görevimiz de değil. Devlet Personel Dairesi bu konuda yeni bir yöntem geliştirmelidir."

Özetin özeti: Gençleri ilgilendiren konuların çok daha şeffaf olması gerekiyor. Hele hele iş konusunda!.. Hele hele Ankara'da son olup bitenleri gördükten sonra...

Memurlar.net'in konuya ilişkin haberi için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber