Bildiride akademisyen-yazar iddiası

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 30 Nisan 2007 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşte Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın iddia olarak köşesine taşıdığı bilgiler...

"Son günlerde etrafta pek çok dedikodu dolaşıyor. Bunlardan en çarpıcı olanı şu:

Bir akademisyen-yazar, Genelkurmay'ın açıklamasında etkin bir rol oynamış. Bir dönem sağ cenahta gezinen hatta sağcı bir partiden milletvekili adayı olan bu beyefendi önce Genelkurmay'a gidiyor ardından da Deniz Baykal'ın evine uğruyor.

Birkaç gün süren görüşme trafiğinin ardından Genelkurmay web sitesinde gece yarısı açıklaması yapılıyor. Bildirinin üslubundaki bozukluğu buna bağlayanlar var. Daha ilk gün Mehmet Barlas'ın mealen "Bu kurmay metnine benzemiyor, daha önceki metinler böyle değildi sanki kötü bir köşe yazarı üslubu var" demesi bundan.

İddia o ki köşe yazarlığında pek tutunamayan bu beyefendi şimdi "muhtıra" yazmaya niyetlenmiş. Genelkurmay'ın bu kadar düşük bir profille çalışacağını sanmıyorum. Ancak bu kişinin asker ve muhalefet arasında mekik dokuması soru işaretlerini güçlendiriyor.

Dikkat çeken bir konu daha var. Cumartesi nüshalarına bakınca bazı gazetelerin Genelkurmay açıklamasına fazlaca hazırlıklı olduğu gözleniyor. Üstelik bunlardan bir kısmı erken basılmak zorunda olan gazeteler. Acaba metni kaleme alan, şartların oluşmasına katkıda bulunan şahıstan bazı meslektaşlara erken uyarı mı gelmişti?

Her meydanda tükürükler saçarak konuşan bir gazetecinin bir merkez sağ liderini iki kez ziyaret ettiği çok konuşuldu. Hatta ima edilerek de olsa yazıldı. Ancak bu liderden hâlâ tık yok. Bu kadar gazetecinin tuhaf bir trafik içinde olması akla başka sorular getiriyor. Bunlar aydınlanmadan demokrasi karşıtlarının ne yaptıklarını anlamak çok kolay değil..."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber