Sağlık'tan sonra CTE çalışanları da sözlü sınav mağduru oldu

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü çalışanları 9 Mart 2018'de açıklanan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav sonuçlarından rahatsız...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Mart 2018 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık'tan sonra CTE çalışanları da sözlü sınav mağduru oldu

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, 9 Mart 2018'de, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav sonuçlarını açıkladı.

Ancak yazılı sınavda 85-100 arası puan alan bir çok kişinin mülakatta başarısız sayıldığı belirtilmektedir.

Yine bazı alanlarda 100 tam puan alan adayların dahi mülakatta elendiği belirtilmektedir.

Sınav sonuçları açıklanırken, sadece başarılı/ başarısız şeklinde bir açıklama yapıldığı için adaylar kıyaslama dahi yapamamakta sadece internetteki paylaşımlarla değerlendirme yapmaya çalışmaktalar.

Görevde yükselme yönetmeliğinde yapılan değişiklikle sadece şef ve şube müdürlerine değil tüm unvanlara yapılacak atamalarda sözlü sınav getirilmişti.

Ancak yapılacak mülakatların, yargı denetimine imkan verecek bir şekilde sesli ve görüntülü kayıt altına alınamaması, adaletsizlik algısına yol açmaktadır. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünde yaşanan durum budur.

Kamu yönetiminin, bir an önce sözlü sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında oluşan hak kaybı algısını ortadan kaldıracak tedbirler alması gerekmektedir.

Diğer taraftan, daha önce Sağlık Bakanlığı özelinde yaptığımız açıklama CTE çalışanları için de geçerlidir. Çalışanların dava açması gerekmektedir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber