YÖK, Rektöre de mi sessiz kalacak, işlem yapmayacak?

Bugüne kadar, FETÖ soruşturmalarında yaşananlara müdahale etmeyen, insiyatif kullanmayan YÖK'ün, Rektör için de sessiz kalması tepki topluyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Nisan 2018 09:54, Son Güncelleme : 07 Nisan 2018 12:30
YÖK, Rektöre de mi sessiz kalacak, işlem yapmayacak?

FETÖ soruşturmalarında en çok sorun yaşanan alanlardan birisi üniversiteler...

Bazı üniversitede, hoşlanılmayan, sevilmeyen akademisyenlere kumpas kurulmakta, isimsiz ihbar dilekçeleri verilerek akademisyenlerin hayatları karartılmaktadır.

Kimi üniversitelerde FETÖ'cü tespitlerinde çifte standartlar yaşanmakta, adaletsizlik algısı güçlenmektedir. Sadece Rektörlük atamaları sırasında aday olduğu için ihbar dilekçeleri üzerine ihraç edilen Rektör adaylarının olduğu belirtilmektedir. Örneğin Güneydoğu bölgemizde, petrol çıkan bir ilimizde kurulu Üniversite rektörünün; ailesini tanıdığı, evinde kaldığı bir akademisyeni Rektör adayı olduğu için bir kaç ihbar dilekçesi ile ihraç ettiği görülmektedir.

Daha morbeyin olayın da bile masumiyeti tespit edilip hala görevine döndürülmeyen akademisyenler bulunmaktadır.

Eskişehir'de yaşanan olayda, neredeyse tüm üniversitenin dengesiz olduğu ve bir çok çalışma arkadaşını FETÖ'cü diye ihbar eden birisi hakkında bugüne kadar hiçbir işlem yapılmamış olması, yaşanan elim hadisenin ana sebebi olarak gösterilmektedir.

YÖK ise herzaman olduğu gibi bu elim hadisede de, kendisine gelen şikayet dilekçelerini sadece ve sadece üniversiteye intikal ettirmiştir. Başkaca bir işlem yapmamıştır

En azından bu olayda, Rektör geçici olarak açığa alınabilirdi ama hala bu işlem yapılmamıştır.

Yaşanan elim hadise dolaysıyla, YÖK'ün daha fazla insiyatif kullanması gerekliliği ortadadır.

İdari soruşturmalarda ihbar filtresini çalıştırın

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber