Gençlik Bakanlığı, muvafakat talepleri için açıklama gönderdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, muvafakat istenmesine rağmen atamaların yapılmadığı yönündeki talepler için açıklama gönderdi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Nisan 2018 10:00, Son Güncelleme : 27 Nisan 2018 23:24
Gençlik Bakanlığı, muvafakat talepleri için açıklama gönderdi

24 Nisan 2018'de, memurlar.net'te yayımlanan haberde, geçen yıl muvafakat istenmesine rağmen hala atama işlemleri sonuçlandırılmayan memurların serzenişlerine yer vermiştik. Tıklayınız.

KYK Genel Müdürü Sinan Aksu imzasıyla memurlar.net'e bir açıklama gönderildi. Söz konusu açıklamada, kurum hizmetlerinin kendine özgü nitelikleri olduğu belirtilerek, muvafakat yazılarının hizmet gereği ve ihtiyaç durumuna göre değerlendirildiği belirtildi.

Ancak bu açıklama, bekleyen adayları tatmin edecek bir açıklama değildir. Zira hem Bakanlık hem de KYK zaten ihtiyaç hissettiği için karşı kurumdan muvafakat istemiştir. Dolaysıyla istenen muvafakatları, karşı kurum uygun gördükten sonra bir daha bekletmek kamu yararı içermemektedir.

İŞTE KYK GENEL MÜDÜRÜNÜN GÖNDERDİĞİ AÇIKLAMA

https://www.memurlar.net/haber/742639/.html linkinde 24/04/2018 tarihinde saat 00:03 de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumuna geçmek isteyenler çaresizce, son imza olan Gençlik Bakanı Osman Aşkın Bak'ı bekliyorlar üst bilgi açıklamasını takiben "ÇARESİZ BİR ŞEKİLDE OSMAN AŞKIN BAK'I BEKLİYORLAR" başlığında yayınlanan haber, kamuoyunu yanıltıcı ve yapılan hizmetleri gölgelemek amaçlı yayın olup 5651 sayılı Kanun gereğince ekte iletilen cevap ve düzeltme metnimizin, düzeltmeye konu yayımın bulunduğu sayfa sütunlarda aynı puntolarla ve aynı şekilde yayımlanarak internet erişiminin engellenmesi bildiriminden ibarettir.

Kurum hizmetlerinin yükseköğrenim gençliğine yönelik kendine özgü nitelikleri olan hizmetler olması sebebiyle yarınlarımızı emanet edeceğimiz ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerin eğitim ve öğretimlerini huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir ortamda tamamlamaları önem arz etmektedir.

Bu itibarla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 74 üncü maddesi çerçevesinde ilgili Kurumlardan muvafakat istenmekte olup, ilgili hakkında gönderilen muvafakat yazıları hizmet gereği ve ihtiyaç durumu doğrultusunda değerlendirilmektedir.

Yapılan değerlendirme sonucuna göre yeni açılan yurt müdürlüklerinin ihtiyaçları dikkate alınarak personel ataması gerçekleştirilmektedir. Kurumumuz hizmetlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için 2017 yılında KPSS esas alınarak 1044 sözleşmeli personel istihdamı gerçekleştirilmiş olup, acil personel ihtiyacını teminen 2018 yılında aynı usulle sözleşmeli personel istihdam çalışmaları halihazırda devam etmektedir.

Söz konusu alımların tamamlanmasını müteakip bu aşamada personel ihtiyacının kalmayacağı öngörülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber