Danıştay saldırısında ölen Özbilgin'in oğlundan babasına mezar başında söz...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2007 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştaya yapılan silahlı saldırının birinci yılında, saldırıda hayatını kaybeden 2.Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin, mezarı başında anıldı.

Anma töreni için Özbilgin'in eşi Sema ve oğulları Gökhan ve Serkan Özbilgin'in yanı sıra Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, saldırıda yaralanan 2. Daire Başkanı Mustafa Birden ile Danıştay mensupları Karşıyaka Mezarlığı'nda toplandı.

Sema Özbilgin, eşinin, "Hiç unutmayacağız, kalbimizdesin. Eşin ve Evlatların" yazılı, çiçeklerle bezenmiş mezarına, kırmızı ve beyaz güller bıraktı. Sema Özbilgin, bu sırada gözyaşlarını tutamadı.

OĞUL ÖZBİLGİN'DEN BABASINA SÖZ

Babasının mezarı başında konuşan Serkan Özbilgin de her zaman yanlarında olduklarını hissettiren, saldırının olduğu günde de kendilerini ve babalarını yalnız bırakmayan, başta Danıştay Başkanı Çörtoğlu ve Danıştay mensupları olmak üzere, tüm yargı mensuplarına ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına teşekkür etti.

Serkan Özbilgin, "Gönül isterdi ki sizlerin, Atatürk ve silah arkadaşlarına ve hayatının kırk yılını Türkiye Cumhuriyeti bayrağına, toprağına, vatandaşlarına, hukukun üstünlüğüne adayan, Cumhuriyet ve yargı şehidi babam Mustafa Yücel Özbilgin'e göstermiş olduğunuz saygı ve hassasiyeti, yine bu insanlar sayesinde bu topraklarda özgürce ve demokratikçe yaşadıklarını unutanlar da göstermiş olsunlar" diye konuştu.

Hayatını Türkiye Cumhuriyeti'ne adayan babası Mustafa Yücel Özbilgin'in bundan bir sene önce ebediyete intikal ederken bile vatanına hizmet ettiğini dile getiren Serkan Özbilgin, babasına şöyle seslendi:

"Babacığım; Hayatın bir bütün olduğunu, fertlerin hakimiyetinde olmadığını bize sen öğrettin. Bize öğrettiğin tüm doğrulardan ayrılmayacağıma, ölümünün 1.

yılında kabrinin başında bir kez daha söz veriyor ve önünde saygıyla eğiliyorum. Rahat uyu..." Serkan Özbilgin'in konuşması sırasında bazı Danıştay üyelerinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Konuşmaların ardından Sema, Serkan ve Gökhan Özbilgin, taziyeleri kabul ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber