Köyde tatil yapmak isteyenler Ören'e gitmeli

En güzel tatil yerlerinin 50 sene önceki halini anlatan bir fotoğraf gibi Ören. Tatil köyü yerine, köyde tatil yapmak isteyenler için ideal bir yer.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Haziran 2018 00:10, Son Güncelleme : 05 Haziran 2018 15:07
Köyde tatil yapmak isteyenler Ören'e gitmeli

Ören, Muğla'nın Milas ilçesine bağlı şirin mi şirin bir sahil kasabası. Şehirde çok az bir yerleşim var. En güzel tatil yerlerinin 50 sene önceki halini anlatan bir fotoğraf gibi Ören. Tatil köyü yerine, köyde tatil yapmak isteyenler için ideal bir yer. Sessiz sakin ve huzurlu bir atmosferi var. Ulaşımı ise gayet kolay. Eskiden zorlu bir ulaşımı varken, yakın zamanda yapılan çalışmalar ile başarılı bir yola kavuşmuş. Eğer bu yaz tatilde Ören'e giderseniz, emekli olduğunuzda nereye gitmek istediğinize dair bir alternatifiniz daha olacak!

ÖREN'İN GÜZELLİKLERİ

Ören; kelime anlamı olarak tarihi kalıntı alanı demek. Gökova körfezinin incisinde tarihi bir yerleşim mevcut. Aslında mevcutmuş demek daha doğru olur. Keramos, Ören'in ilk adı. Keramos, antik kenti şehrin dört bir yanına dağılmış durumda. Yeni yapılan yerler eski kalıntıların üzerine kurulmuş. Bu yüzden Keramos'tan geriye, gözle görülür pek bir şey yok. Yerel halka, yeni gelen herkes benim gibi şu soruyu soruyor: Keramos neresi oluyor amcacım? Alınan cevap ise şu : İşte her yer Keramos.

Ören ,Gökova Körfezi'nin en güzel noktalarından birinde bulunuyor. Doğusundan ve batısından gün batımı, güzel şekilde izlenebiliyor. Trafik gibi bir derdiniz yok desek yeridir. Sadece hafta sonları her yerin olduğu kadar burasının da kalabalığı var. Mavi ve yeşilin her tonu burada gizli. Deniz o kadar temiz ve berrak ki, kendinizi boşlukta yüzüyor gibi hissediyorsunuz. Marina - İskele arası taş sahil, iskeleden sonrası ise kum sahil. Kum sahilin olduğu kısma halk arasında "Darı Yeri" deniliyor. Sahillerde, duş ve WC imkanı da mevcut.

Orman örtüsünün sık olması sebebiyle oksijen oranı da çok yüksek. Yerel halktan öğrendiğim kadarıyla, bir çok kişi buraya gelip şifa buluyor. Bunu, bu bölgedeki çoğu köyde duydum. Gerçekten buraya birçok yabancı gelip iyileşmiş ve çoğu yerleşme kararı almış. Ölümüne 6 sene kaldığını öğrenip, gelip 10 sene daha yaşayanlar var. Şehir efsanesi gibi dursa da, gerçek.

YEME - İÇME

Ören'in hemen üzerinde bir çok köy mevcut. Bu köylerde, doğal tarım ve halı, kilim dokuması yapılıyor. Körfez, balık türleri açısından da çok bereketli. Yerel halk burada büyük oranda balıkçılıktan gelir elde etmekte. Balıkların en güzellerini, en tazelerini Ören'de yiyebilirsiniz.

Ören'in en çok da gözlemeleri meşhur. Daha önce gelen herkes, gidince mutlaka gözleme ye dedi. Herkes önerdiğine göre bir bildikleri var demek ki dedim. Nerede yenir sorusuna ise her yer mükemmel cevabı geliyor. Teyzelerimiz elleriyle açtıkları gözlemeleri sizler için en taze katkılarla hazırlıyorlar. Sac üzerinde pişirilen gözlemelerin tadını unutamayacaksınız.

Yemek konusunda en beğendiğim yerler ise, "Nur Restaurant" ve "Nezih Pide & Ev Yemekleri". Ören'e gittiğinizde mutlaka buralara uğrayın derim.

ÖREN'DE KALACAK YER

Ören otelleri, daha çok 2 - 3 katlı tesislerden oluşan butik otellerdir. Beldeye girdiğinizde 3 kattan fazla olan bir yapı görmediğinizde, bunu anlayacaksınız. Ören'de bulunan otellerin oda sayıları ise 15 odadan başlayıp, 50 odaya kadar çıkabilmektedir. Deniz kenarında ya da denize oldukça yakın bir konumda bulunan oteller kahvaltı ve akşam yemeklerini kendi bahçelerinden topladıkları sebzelerle yapacaklardır. Doğallığı, maksimum düzeyde yaşayacaksınız. Konaklama ücretleri sezona göre değişmekle birlikte ortalama 70-120 lira arası. Konaklamalarda kahvaltı da dahil.

ÖREN' NASIL GİDİLİR?

Ören'e denizden veya karadan ulaşabilirsiniz. Otobüs ile ulaşım isterseniz, İstanbul'dan ortalama 10-11 saat sürmektedir. Bilet fiyatları ortalama 120 TL. Ankara'dan ise 9 saat sürmekte ve bilet fiyatları ortalama 90 TL'dir. Ayrıca Ören, kara yolu ile Bodrum'a 60 kilometre, Milas ilçesine 40 kilometre, Muğla il merkezine ise 58 kilometre. mesafededir. Ören beldesi ile Bodrum-Milas havaalanı arası 49 kilometredir.

Havalimanından buraya gelmek için ise Muğla belediyesinin sağladığı, Muttaş servislerini kullanabilirsiniz. Menteşe istikametine giden servisler ile Milas'a gidip, oradan da Ören istikametine giden dolmuşlara binebilirsiniz. Ayrıca havaalanındaki bir çok otomobil kiralama seçeneği de mevcut.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber