İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Seçim de Dünya Kupası da dinlemediler... Turizm hız kesmeden devam ediyor

Turizmde bu yıl Türkiye 40 milyon, Antalya ise 14 milyon turist bekliyor. Turizmciler haziran ayının tüm zamanların en iyi rakamlarına ulaştığına dikkat çekerek, seçim ve Dünya Futbol Şampiyonası'nın turizmin hızını kesemediğini söylediler

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Haziran 2018 07:10, Son Güncelleme : 24 Haziran 2018 08:25
Seçim de Dünya Kupası da dinlemediler... Turizm hız kesmeden devam ediyor

Turizmde bu yıl 40 milyon turist hedefleyen Türkiye, Almanya merkezli tur operatörü TUI'nin en çok satış yaptığı destinasyonlar içinde üçüncü sırada yer aldı. Bu yıl yeni rekorlara koşan Türkiye turizminin başkenti Antalya ise bu başarıda en büyük pay sahibi oldu. Haziran ortası itibariyle 4 milyon rakamını aşmayı başaran ve bu yıl 14 milyon hedeflenen turizm kentinde, Rusya ve Almanya pazarlarındaki ciddi orandaki artışlar sektörü sevindirdi.

Antalya'ya bu yıl ciddi talep olduğunu belirten Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, TUI'nin de en çok sattığı ülkeler sıralamasında Türkiye'nin üçüncü olduğuna dikkati çekti.

'CİDDİ GERİ DÖNÜŞ VAR'

Yağcı, "Türkiye için hep diyorduk, 2018'i erken rezervasyonlarla Almanya'da ciddi taleple karşılayacağını düşünüyoruz diye. Şu anda ciddi anlamda bir geri dönüş söz konusu. Dolayısıyla TUI'nin en iyi sattığı ülkelere baktığımızda en iyi ülke sıralamasında birinci İspanya, ikinci Yunanistan, üçüncü de Türkiye. Tabi bu bizim öngörülerimizle örtüşen bir durum" dedi.

İKİNCİLİK GELİYOR

Bu yıl çok güzel bir gelişme olduğunu dile getiren Erkan Yağcı, Önümüzdeki yıllarda da Türkiye'nin tekrar İspanya'yla bir ya da ikinciliği paylaştığı konuma tekrar döneceğini öngörüyoruz. Önümüzdeki yıl büyük ihtimal bu seneki üçüncülükteki yerini ikinciliğe kaydıracaktır. Türkiye toplam turizmde ise önceki yıllarda 6'ncı sıralardayken 12'nciliğe kadar gerilemişti ve 2017'de tekrar 6'ncılığa yükseldi. Haziran ortası itibariyle Antalya 4 milyon rakamını geçti ve yüzde 43'lük artış söz konusu" diye konuştu.

EN İYİ HAZİRAN

Antalya'nın tüm zamanların en iyi haziran rakamına ulaştığını belirten Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı Recep Yavuz, Antalya Havalimanı'na günde ortalama 65 bin yolcu indiğini vurguladı. Yavuz "Geçen yıla göre yüzde 50-51'lik artış var. Yani ne seçimler, ne Dünya Futbol Şampiyonası turizmin hızını kesebildi. Bundan sonra da zaten en kuvvetli ve yoğun aylar temmuz-ağustos geliyor. Sağ salim seçimi de atlattıktan sonra kasım sonuna kadar problem gözükmüyor. 'Nerede bu turistler' diye soranlar, sahillerde görebilirler" dedi.

RUSLAR İLK SIRADA

Antalya Havalimanı ve Gazipaşa Havalimanı'ndan gelen turist sayısı 18 Haziran günü itibariyle 4 milyonu aştı. Turistlerin milliyetlerine göre dağılımında is e 1 Ocak-31 Mayıs tarihleri arasında kente gelen 2 milyon 874 bin turistin yüzde 38.4'ünü Ruslar oluşturdu. Bu dönemde Antalya'ya gelen Rus turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47 artışla 1 milyon 42 bin oldu. Geçen yıla göre 336 bin daha fazla Rus turist geldi. Almanya'dan gelen turistti ise yüzde 51.4'lük rekor artış gerçekleşti. Almanya'dan 1 Ocak-31 Mayıs tarihleri arasında 593 bin 339 turist gelirken, geçen seneye göre artış 201 bin kişi oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber