İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yönetici mülakatları iptal edilmeli atamalar sil baştan yeni yönetmeliğe göre yapılmalıdır

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Haziran 2018 14:00, Son Güncelleme : 27 Haziran 2018 17:09
Yönetici mülakatları iptal edilmeli atamalar sil baştan yeni yönetmeliğe göre yapılmalıdır

22.04.2017 tarih ve 30046 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği (Yürürlükten kaldırıldı) hükümleri kapsamında yayımlanan 2018 yılına ait yönetici atama takvimine göre; İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmelerine ilişkin başvuru yapan adayların mülakatları 5 Nisan-3 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılarak Yönetici adaylarının sözlü sınav ( mülakat) sonuçlarının duyurulması 07 Mayıs 2018 tarihinde yapılacaktı.

5 Nisan-3 Mayıs 2018 tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmelerine ilişkin başvuru yapan adayların mülakatları yapıldı.

Hayatın olağan akışı içerisinde mülakatların ya yapıldığı gün yada bir gün sonra açıklanması gerekmektedir hukuki normlar, ahlaki ve etik ilkeler bunu gerektirmektedir. 07 Mayıs 2018 tarihinde sonuçların açıklanması da ülkemiz şartlarında kabul edilebilir durumdur.

Hal böyle iken ilk önce mülakat sonuçlarının açıklanma tarihi önce 25 Mayıs 2018'e sonrada 24 Haziran seçim sonrası olan 26 Haziran 2018 tarihine çekildi.

Bu takvim değişikliğine ilk tepki Türk Eğitim Sen Başkanı Talip Geylan'dan gelmiş Geylan, eğitim camiasında yaşanan ayrımcılık ve ötekileştirmenin, Türkiye'nin yakaladığı yeni ruha uygun olmadığını belirterek; "Sonuçlar 7 Mayıs'ta açılanacaktı ama 26 Haziran tarihine ertelendi. 24 Haziran seçimleri öncesinde seçmen nezdinde tartışma yaşanmaması için sonuçların açıklanmasının ertelenmiş olduğunu ümit ediyoruz. Zira bu ertelemenin altından başka niyetler ortaya çıktığını görürsek, -tıpkı 2016 yılında olduğu gibi- o halde her türlü hukuki ve demokratik tepkimizi ortaya koyacağız ve 'MEB'de bir kripto Fetöcü damar var. Eğitim çalışanlarının birlik ve beraberliğini sabote etmek istiyor' diyeceğiz. Ne olmuştu 2016 yılında? Hatırlarsanız 2016 yılında yapılan yönetici mülakatlarında İstanbul'da 100 tam puan alan 86 kişinin 81'i bir sendikanın üyesiydi. 90 ve üzeri puan alan 214 kişinin de 199'u bir sendikanın üyesiydi. Bu durumun iki izahı var demiştik. Ya İstanbul'daki en becerikli, en yetkin müdürler o sendikaya üye olmuşlar, bunların dışında ne kadar yetersiz insan varsa başka sendikalara dağılmış ya da komisyonlarda Müslüman kardeşlerimiz kul hakkı yemişler.

Milletimiz, 15 Temmuz gecesinde kamunun bir yapıya teslim edilmesinin ülkeyi ne hale getirdiğini gördü; böyle bir felaketten ancak milli birlik ve beraberlikle kurtulabileceğini fark etti. Ülkemizde oluşan birlik ve beraberlik ortamını sabote eden kim varsa çok açık söylüyoruz ki Fetöcüdür. Dolayısıyla 26 Haziran'da da benzer tablonun yaşandığını görürsek, MEB'deki kripto Fetöcüleri temizleyin ve ülke huzur bulsun diyeceğiz." demişti.

Ve sonuçlar dün itibariyle açıklanmaya başlanmıştır.

Birkaç il hariç Türkiye'nin tamamında yine aynı sendikaya ait kişilerin yüksek puan almaya devam ettiği görülmektedir. Ve iller Milli Eğitim Bakanlığının seçim sonrasına bıraktığı yönetici görevlendirme işlemlerinde, yapılan takdire dayalı atamaları gizlemek için, sonuçları liste şeklinde açıklamamıştır.

MEB, yönetici görevlendirme işlemlerinde geçmiş yıl uygulamalarından farklı olarak, sorgulama ile sonuçları vermiştir. Bu uygulama, yapılan takdire dayalı işlemleri gizliyor. Zira aday sadece kendi durumunu sorgulayabiliyor. Bu konuyu dün haberleştirmiştik.

Yapılması gereken ise iptal edilen yönetmeliğe göre yapılan ve ülke genelinde sadece bir sendika üyelerine yönelik yüksek puanların verilmesi nedeniyle tepkilere yol açan mülakat sonuçlarının bir bakanlık genelgesi ile iptal edilerek yeni yayınlanan ve 21.06. 2018 tarih ve 30455 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğine göre atamalar yapılmasıdır. Yeni Türkiye'nin buna ihtiyacı vardır.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber