E-Devlet'e girdi, hayatının şokunu yaşadı

İstanbul'da yaşayan ve 5 ay önce bir mağazada cüzdanını çaldıran Muhammed Seyyid Kaya (35), tatil için geldiği memleketi Sivas'ta diş muayenesi yaptırırken, 'tutuklu' olduğunu öğrendi. Büyük şaşkınlık yaşayan ve araştırma yapan Kaya, kendisi hakkında hırsızlık suçundan işlem yapıldığı ve tutuklama kararı verildiği bilgisine ulaştı. Yapılan araştırma sonucu, daha önce cüzdanını çalan kişinin kendisini Muhammed Seyyid Kaya diye tanıttığı, bu halde yasal işlem yapılan kişinin tutuklandığı ve hakkında dava açıldığı belirlendi. Kaya, kendisinin gerçek 'Muhammed Seyyid Kaya' olduğunu kanıtlamak için yasal yollara başvurdu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Ağustos 2018 13:45, Son Güncelleme : 18 Ağustos 2018 13:38
E-Devlet'e girdi, hayatının şokunu yaşadı

İstanbul'da uluslararası deniz taşımacılığı yapan bir şirkette çalışan evli ve 2 çocuk sahibi Muhammed Seyyid Kaya, benzerine ancak filmlerde rastlanacak bir olayla karşı karşıya kaldı. Eşi üçüncü çocuğuna 8 aylık hamile olan Kaya, 24 Mart'ta ailesiyle İstanbul Güneşli'de bir giyim mağazasına gitti. Kıyafet deneyen Kaya, cebindeki cüzdanını soyunma kabinindeki montuna bıraktı. Bu sırada aile gibi davranan 1'i çocuk, 4 kişi de aynı yere geldi.

İki kişi Kaya'nın dikkatini dağıtırken, diğerleri kabindeki monttan cüzdanı alıp uzaklaştı. Kabine döndüğünde cüzdanını bulamayan Kaya, güvenliğe haber verdi. Yapılan güvenlik kamerası incelemesinde cüzdanın çalındığı ortaya çıktı. Kaya ve mağaza güvenliği çıkıp etrafı araştırdı ama hırsızlık şüphelilerine ulaşamadı. Bunun üzerine Muhammed Seyyid Kaya, polis merkezine giderek durumu anlattı ve ifade vererek yasal işlem yapılmasını istedi.

Kaya, cüzdanında bulunan kimlik, sürücü belgesi ve banka kartlarının bilgilerini paylaştı. Daha sonra ise Nüfus Müdürlüğü'ne başvuran Kaya, kimliğinin çalındığını beyan etti. Kurum, Kaya'ya yeni kimlik kartı verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber