MEB'den YLSY bursiyerlerine duyuru

Milli Eğitim Bakanlığı, 1416 sayılı Kanun kapsamında yurt dışında lisansüstü öğrenim gören öğrencilerin iş ve işlemlerinin elektronik ortamda yürütülmesi ve işlemlerin hızlandırılması amacıyla öğrenim planlarının REBUS üzerinden yapılabilmesi için gerekli alt yapı çalışmalarının tamamlandığını duyurdu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Eylül 2018 13:20, Son Güncelleme : 18 Eylül 2018 13:24
MEB'den YLSY bursiyerlerine duyuru


1416 sayılı Kanun kapsamında yurt dışında lisansüstü öğrenim gören öğrencilerin iş ve işlemlerinin elektronik ortamda yürütülmesi ve işlemlerin hızlandırılması amacıyla öğrenim planları ilgili Ataşelik/Müşavirlik, yurt içi akademik danışman/koordinatör ve Bakanlık tarafından Resmi Burslu Öğrenci Sistemi (REBUS) üzerinden onaylanması planlanmış olup 16/02/2018 tarihli duyurumuz ile pilot olarak seçilen 43 üniversite, Bakanlığımız ve Kurumlar (TPAO,DSİ,TCCD,BOTAŞ hariç) adına öğrenim gören öğrencilere ait öğrenim planları REBUS üzerinden onaylanmaya başlanmıştır.

Tüm üniversiteler adına öğrenim gören öğrencilerin öğrenim planlarının REBUS üzerinden yapılabilmesi için gerekli alt yapı çalışmaları tamamlanmıştır.

Bu itibarla tüm yükseköğretim kurumları adına öğrenim gören öğrencilerin öğrenim planları 19/09/2018 tarihinden itibaren REBUS üzerinden ateşelik/müşavirlik -- yurt içi akademik danışman/koordinatör -- Bakanlık tarafından onaylanacaktır.

Türk Öğrencilerin Yabancı Ülkelerde Öğrenimleri Hakkında Yönetmenliğin 15. maddesinin 1. Fıkrasında belirtilen süre dahilinde hali hazırda öğrenim planlarını ilgili Ataşelik/Müşavirliğe göndermiş olan öğrencilerin herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur.

Öğrencilerimize önemle duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber