Sağlık çalışanlarına ön lisans ve lisans tamamlama hakkı getirilmesi için ilk adım

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Haziran 2007 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi, Sağlık çalışanlarına ön lisans ve lisans tamamlama hakkı getirilmesiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Sendika Yöneticileri bu kapsamda 6 haziran 2007 tarihinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli'yi ziyaret etti.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Genel Sekreter Zafer Yıldırım, Genel Mali Sekreteri Ömer Güngörmüş, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Kürşat Atmaca, Genel Eğitim ve Basın Sekreteri Necmi Erdoğan, Genel Toplu Pazarlık ve Mevzuat Sekreteri Muhammet Birinci ve Türk Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı İsmail Türk, dün saat 18:00'de Rektör Sürmeli'yi makamında ziyaret etti.

Kahveci, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli'ye Sağlık Personellerinin ön lisans ve lisans tamamlamalarıyla ilgili bir rapor sundu. Raporda, ön lisans ve lisans tamamlama programına katılabilecek sağlık personeli sayılarına da yer verildi.

Kahveci, 84.005 lise düzeyinde çalışanın önlisans, 57.501 önlisans mezunu çalışanın 2+2 ve 1.343 Sağlık Eğitim Enstitüsü mezunu çalışanın da 3+1 lisans tamamlama hakkından faydalanabileceğini belirterek, 142 bin 849 çalışana branşlarıyla ilgili ön lisans ve lisans tamamlama programları açılmasını talep etti. Kahveci ?halen kamuda görev yapan personellerin statüleri ve kamu hizmetinin kesintiye uğramaması bakımından örgün eğitim almaları mümkün olmamaktadır. Öte yandan halen Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan sağlık personellerinin eğitim düzeylerinin ön lisans ve Lisans tamamlama hakkının verilerek yükseltilmesi Avrupa Birliği normlarına uygunluk sağlayacağı gibi ülkemizin sağlık alanında gelişmesine de büyük katkı sağlayacaktır.? dedi.

Ön lisans ve lisans tamamlama talebini olumlu karşılayan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, YÖK'ün onay vermesi halinde bu programları açacaklarını ifade etti.

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi, önümüzdeki günlerde Kurum İdari Kurulunda alınan karar gereği Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle birlikte YÖK yetkilileriyle görüşerek Ön lisans ve lisans tamamlama programı açılması yönünde girişimlerini sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber