Yozgat'ta 'operasyon' üzerine operasyon...Emniyet amiri ve 2 polsi gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2007 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde kaçak akaryakıt sattığı iddia edilen bir akaryakıt istasyonuna düzenlenen operasyonda, iş yeri sahibinden rüşvet istediği öne sürelen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Vekili ile iki polis memuru, Asayiş Şube Müdürlüğünün operasyonuyla suç üstü yakalandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, aldıkları ihbar üzerine Sorgun ilçesinde kaçak akaryakıt sattığı öne sürülen bir istasyona operasyon düzenledi.

İddiaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri İhsan Ö. (35) ve beraberindeki polis memurları, operasyon sırasında iş yeri sahibinden "işlem yapmamak" kaydıyla rüşvet istedi.

Yapılan pazarlık sonucu istasyon sahibinin polis memuruna istedikleri parayı teslim ettiği sırada, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi.

İçeri giren ekipler, Emniyet Amiri İhsan Ö. ile polis memurları Zafer G.

(33) ve Mehmet Ö'yü (37) suç üstü yakaladı.

İl Emniyet Müdürü Cumhur Kuluy'un da dakika dakika takip ettiği operasyon sonucu gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Emniyet Amiri İhsan Ö. ve polis memuru Zafer G, nöbetçi mahkemece tutuklanırken, polis memuru Mehmet Ö, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YOZGAT VALİSİ ÇİÇEK'İN AÇIKLAMALARI

Yozgat Valisi Amir Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, operasyon hazırlıklarının, söz konusu polis memurlarıyla ilgili "rüşvet" iddiaları üzerine gelen ihbarlar sonucu başladığını söyledi.

İhbarların değerlendirilip, gerekli takiplerin yapıldığını kaydeden Çiçek, şunları kaydetti:

"Kaçak akaryakıt operasyonlarıyla ilgili olarak, operasyonlara katılan bazı emniyet mensuplarının rüşvet talep ettikleri yönünde gelen ihbarlar değerlendirilip, ilgili görevliler takibe alınmıştır.

En son Sorgun ilçemizde gerçekleştirilen akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili operasyon hazırlığı yapılırken, diğer taraftan da Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, rüşvet iddiasıyla ilgili operasyon için hazırlandılar. Akaryakıt istasyonuna yapılan operasyon sonrasında istasyon sahibinden rüşvet talep edildiği, istasyon sahibinin de talep edilen parayı teslim ederken diğer ekiplerimiz operasyon gerçekleştirerek, 3 emniyet görevlisini suçüstü yakaladı." Vali Çiçek, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek, 1'i emniyet amiri 2 polis memurunun görevden uzaklaştırıldığını, adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber