İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Fiilen Yapılmayan Dersler İçin Ek Ders Alınamaz

25 Mayıs tarihinde, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ÖSS'ye girecek lise son sınıf öğrencilerinin yanı sıra OKS'ye girecek ilköğretim son sınıf öğrencilerinin de sınavdan bir hafta önce izinli sayılacaklarını bildirmişti. 25 Mayıs 2007'den bugüne, sitemize ulaşan maillerde, öğretmen ziyaretçilerimiz ek ders alıp alamayacaklarını sormakta olup, bu sorunun cevabı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Haziran 2007 02:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ek derslerin hangi hallerde ödeneceği, 16.12.2006 tarihli ve 26378 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda belirtilmiştir.

Bu kararın 25. maddesinin birinci fıkrası şu şekildedir: "Bu Karar kapsamında ek ders ücreti ödenebilmesi için, ek ders görevinin fiilen yapılmış olması, ek ders görevinden sayılan veya ek ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller bakımından ise bu Kararda belirlenen koşulların oluşması şarttır. Ek ders ödemelerinden harcama yetkilisi, ödeme emri belgesini düzenleyen gerçekleştirme görevlisi ve bu Kararda belirtilen esas ve usuller çerçevesinde ek ders görevinin gerçekleştiğine ilişkin belgeyi düzenleyen ve onaylayan diğer gerçekleştirme görevlileri müteselsilen sorumludur."

Bu husus, kararı açıklayan, Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün Ek ders ücreti konulu 27.02.2007 tarihli ve 2007/19 nolu Genelgesinin 17. maddesinde şu şekilde yer almıştır: "Görüleceği gibi ek ders ücreti ödenmesinin temel koşulu; Karar kapsamında öngörülen ek ders görevinin fiilen yapılmış olması ya da Kararda belirlendiği şekliyle ek ders görevinden sayılan veya ek ders görevinin yapılmış sayılacağı hâllerin gerçekleşmiş olmasıdır."

Bu mevzuat hükümlerinden de görüleceği üzere ek ders ödemesinin yapılabilmesi için ek ders görevinin fiilen yapılmış olması gerekmekte olup, gerek OKS gerekse ÖSS için öğrencilerin izin sayıldığı günlerde, ders yapılamadığından dolayı, öğretmenlerin bugünlerde, ek ders almaları mümkün değildir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber