İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yüzde 10 indirim yaptığını belirten firmalar, Bakanları aldatıyor mu?

9 Ekim Salı günü Bakan Berat Albayrak tarafından açıklanan, enflasyonla mücadele programına destek veren özel sektör firmaları, hangi ürünlerde indirim yaptıklarını açıklamadı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Ekim 2018 10:33, Son Güncelleme : 12 Ekim 2018 11:39
Yüzde 10 indirim yaptığını belirten firmalar, Bakanları aldatıyor mu?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 9 Ekim Salı günü yaptığı açıklamada, destek veren firmalarla birlikte yıl sonuna kadar, bir çok üründe yüzde 10 indirim yapılacağını belirtmişti. Tıklayınız.

Bu açıklama sonrasında hem kamudaki bazı KİT'ler hem de özel sektör firmaları kampanyaya destek olacaklarını duyurdu.

AOÇ, Et ve Süt Kurumu hangi ürünlerde indirim yapacaklarını internet sitelerinden açıkladılar. Tıklayınız.

Ancak, kampanyanın lansmanında yer alan Carrefour, BİM, Şok, Migros ve Metro gibi firmalar ile enflasyonlamucadele.org.tr adresinde yer alan Soykan, A101, Kip, Rapsodi, Tukaş, Özdilek, Sütaş, Saray, Eminevim, Sanko, Saat Saat, Şenpiliç, kiler, Boyner, DR, Ülker, Koç gibi firmaların hangi ürünlerde en az yüzde 10 indirim yaptığı belli değildir.

Enflasyonla Mücadele İnternet sitesine, "ben yüzde 10 indirim yapacağım" diyen her firmanın logosu konulmaktadır.

Oysaki buna ek olarak firmalardan, bu konuda bir afiş hazırlamalarını ve hangi ürünlerde en az yüzde 10 indirim yaptıklarını bu afişe yazarak internet üzerinden halka açıklamaları, istenmelidir.

Hali hazırdaki durumda, bir indirim yapılıp yapılmadığı veya yapılmış ise bunun denetimi mümkün değildir. En güzel denetim halk denetimidir. Firmalar indirim yaptıkları ürünleri internet sitelerine koymalı, gerçek indirim yapmayan firmalar enflasyonlamucadele.org.tr sitesi üzerinden şikayet edilebilmelidir.

Bu nedenle, firmaların hem bakanları (Berat Albayrak, Bekir Pakdemirli) hem de kamuoyunu aldatmalarının önüne geçilmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber