İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sportif yetenek taramasında Beden Eğtimi Öğretmenleri görevlendirilecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Ekim 2018 00:04, Son Güncelleme : 14 Ekim 2018 23:18
Sportif yetenek taramasında Beden Eğtimi Öğretmenleri görevlendirilecek

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 19.04.2016 tarihinde imzalanan İş Birliği Protokolü gereğince "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" kapsamında 81 ilde yetenek taraması yapılacaktır.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Protokolü için tıklayınız.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi 2. Uygulama aşaması Eylül 2018- Ocak 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Proje kapsamında tüm ilkokulların 3. sınıf öğrencileri test uygulamasına alınacaktır.

Proje kapsamında görev alan beden eğitimi öğretmenlerine;

01.12.2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan, 16.12.2006 tarihli ve 26378 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın "Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller" başlıklı 16 maddesi 2 .fırkasındaki; "(2) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez." hükümler gereğince 18 saat ek ders ücreti ödenecektir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber