İmam hatip yöneticileri tam gün tam yıl kapsamında ek ders ücreti alabilir mi?

Anadolu imam hatip liselerinde görev yapan müdür ve müdür başyardımcıları; tam gün tam yıl eğitim için öngörülen ek ders ücretini alabilirler mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Ekim 2018 10:21, Son Güncelleme : 18 Ekim 2018 23:25
İmam hatip yöneticileri tam gün tam yıl kapsamında ek ders ücreti alabilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Tanımlar" başlıklı 4. maddesi 1. fıkrasında; "1) Bu Kararda geçen; (k)Tam gün tam yıl eğitim: Mesleki ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlarının fiziki kapasitelerinden azami derecede yararlanılması amacıyla hafta sonu, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere 07.00-24.00 saatleri arasında fiilen yapılan eğitim ve öğretimi,ifade eder." hükümleri bulunmaktadır.

Görüleceği üzere tam gün tam yıl eğitim için öngörülen ek ders ücretinden yararlandırılmanın temel şartı, görev yapılan eğitim kurumunun mesleki ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlan kapsamında bulunmasıdır.

Bu çerçevede, mesleki ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlan kapsamında değerlendirilemeyeceği açık olan anadolu imam hatip liselerinde görev yapan müdür ve müdür başyardımcılarının, tam gün tam yıl eğitim için öngörülen ek ders ücretinden yararlandırılmalarının mümkün bulunmamaktadır.

İşte bu konudaki bakanlık görüşü;

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber