CHP Ankara 1. sıra adayı: Gökçek'ten hesap soracağız

Haber Giriş : 12 Haziran 2007 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gök, Gökçek'in Ankara'yı yaşanmaz bir kent haline dönüştürdüğünü ileri sürdü.

CHP'nin Ankara 1. Bölge milletvekili adayı Avukat Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Ankara'yı yaşanmaz bir kent haline dönüştürdüğünü ileri sürerek, milletvekili seçilir seçilmez ilk işinin Gökçek'in yanlış icraatları konusunda vatandaşları bilinçlendirmek olacağını söyledi. Gök, Cinnah Caddesi'ne yapılan Kuğulu Geçitleri'nin şehri otobana çevirmesinden yakındı.

CHP Ankara eski İl Başkanı ve Ankara 1. Bölge milletvekili adayı Levent Gök, ANKA'ya değerlendirmelerde bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarına tepki gösteren Gök, CHP Ankara İl Başkanlığı yaptığı dönemden bu yana Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in faaliyetlerini mercek altına aldığını söyledi. Gök, milletvekili seçilir seçilmez, Ankara'yı ?Melih Gökçek zihniyetinden? kurtaracaklarını iddia etti.

?METRO DEĞİL, ÇUKUR KAZIYOR?

Melih Gökçek yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin telafi edilemeyecek işler yaptığını ileri süren Levent Gök, metro faaliyetlerinin tamamlanmamasına ise tepki gösterdi. Levent Gök şunları söyledi:

?Şu anda değişik metro çalışmaları yapılıyor görüntüsü verilse dahi metronun projesi ve kaynağı bulunamamıştır. Ancak çukurlar açılmakta. Metronun esas büyük kısmını oluşturan teknik ve elektronik donanım için para bulunamamıştır.

Ankara halkı büyük bir aldatmaca ile karşı karşıya. Zannediliyor ki metro yapılıyor. Oysa yapılan sadece çukur açmaktan ibarettir. Bu da işin yüzde 15'ine tekabül eder. Metro inşaatlarının tamamlanması için 1 milyar dolar civarında bir para gerekiyor. Bu parayı Melih Gökçek bulamadı. Hükümet de vermek istemiyor.

Böylece metro hattı, hem yapılan inşaatların yarattığı sıkıntının getirdiği olumsuzluklar hem de, ileriye dönük beklentiler de gerçekleşmeyeceği için büyük bir hayal kırıklığı olarak önümüzde duruyor.?

?ALT GEÇİTLER ÇÖZÜM DEĞİL?

Ankara'nın ana ulaşım planının metro odaklığı olmadığı sürece trafik sorununun çözülemeyeceğinin altını çizen Gök, ?Ama mevcut yönetim tüm trafik sorununu alt ve üst geçitler yapmak suretiyle çözmek gayretine girdi. Fakat büyük bir yanılgı içine düştüler? dedi.

Cinnah Caddesi'ne yapılan Kuğulu Geçitleri'ne değinen Gök, alt geçitler konusunda Akay Kavşağı yapılırken uyardıklarını fakat uyarılarının dikkate alınmadığını söyledi. Gök, Akay Kavşağı'nın diğer kavşakları zorunlu kıldığını belirtti.

?BELEDİYECİLİĞİN İFLASI?

Akay Kavşağı'ndan sonra yapılan Kuğulu Alt Geçitleri'nin ?belediyecilikte iflas? projesi olduğunu öne süren Gök, şunları söyledi:

?Bir kere bütün büyük şehirler meydanlarıyla tanınırlar. İnsanlar bu meydanlarda kendilerini ifade eder. Bir çok büyük Avrupa ülkelerinin meydanları insanların buluşma noktasıdır. İnsanların birbirini görebildiği yürüyüş alanlarının olduğu yerlerdir. Ne yazık ki mevcut belediye yönetimi ulaşım planını otoban zihniyetine dönüştürdüğü için Ankara'da artık meydanlar da yok oldu.

Levent Gök, Cinnah Caddesi'nin yapılan geçitler ve kavşaklar nedeniyle otobandan farksız hale geldiğine işaret etti. Cadde üzerinde yaşanan ölümlü ve yaralanmalı kazaların baş sorumlusunun Ankara Büyükşehir Belediye yönetimi olduğunu ileri süren Gök, ?Bu kavşaklar yüzünden Ankara, araçların hızla geçtiği, insanların sürekli birbirinden uzaklaştığı, kültür alışverişinin arkadaşlık ilişkilerinin bozulduğu bir şehir haline geldi. Bu özelliğini de yitirdiği için kent küçümseniyor. Bunlar üzerinde mutlaka duracağız. Ankara'da sokağa atılan projelerin hesabı mutlaka sorulacak. Melih Gökçek yaptığı tüm yanlışların hesabını verecek? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber