AMATEM'de, doktoru bıçaklayan saldırgan mahkemeye sevk edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2007 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAYAN DOKTORU BIÇAKLAYAN ŞAHIS, MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

- ÇOĞUNLUĞUNU DOKTORLARIN OLUŞTURDUĞU 150 KİŞİLİK GRUP, SALDIRIYI PROTESTO ETTİ

CEMAL COŞKUN

İSTANBUL (İHA) - Bakırköy'de alkollüyken tedavi için gittiği hastanedeki bayan doktoru bıçaklayan şahıs, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çoğunluğunu doktorların oluşturduğu 150 kişilik grup, saldırıyı protesto etti.

Bakırköy Ruh Sağlığı Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne alkol tedavisi olmak için geldiğini söyleyen B.E.'nin, 200 promile yakın alkollü olduğu anlaşılmış, alkol almadığı bir günde tekrar gelmesi istenen B.E., hastane bahçesinde gördüğü AMATEM Polikliniği'nde görevli bayan doktorlardan M.İ.'yi bıçakla yaralamıştı. Ataköy Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen B.E., savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Öte yandan, İstanbul Tabipler Odası'na bağlı doktorlar hastane önünde toplanarak saldırıya tepki gösterdi. Çoğunluğunu doktorların oluşturduğu yaklaşık 150 kişilik grup adına açıklama yapan İstanbul Tabipler Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demir Dizen, "Hayatının ve mesleğinin baharında olan genç bir arkadaşımız hayatı boyunca kendisini etkileyecek bir şekilde yüzünden saldırıya uğradı ve yaralandı. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. 15 gün önce de Okmeydanı Hastanesi'nde de benzeri bir durum yaşandı.

Yetkililerin bu tür sorunları ortadan kaldırılması için çalışmalar yapmasını bekliyoruz" dedi.


Prof. Dr. Mazhar Osman Bakırköy Ruh Sağlığı Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli bir bayan doktor, alkol bağımlısı bir kişi tarafından bıçakla yaralandı.

Alınan bilgiye göre, hastanenin Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) Polikliniği'ne sabah saatlerinde gelerek alkol tedavisi olmak istediğini söyleyen B.E.'nin, yapılan kontrolde 200 promile yakın alkollü olduğu anlaşıldı.

Alkol almadığı bir gün yeniden gelmesi istenen B.E., akşam hastane bahçesinde gördüğü AMATEM Polikliniği'nde görevli bayan doktor M.İ.'yi, kendisini tedavi etmediğini öne sürerek bıçakla yaraladı.

Yüzünden ve elinden yaralanan M.İ., Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nde tedavi altına alındı.

B.E. ise olaydan sonra gözaltına alınarak, Ataköy Polis Merkezi'ne götürüldü.

AA muhabirine olayı anlatan M.İ., doktorların daha güvenli bir ortamda hizmet vermesine yönelik çalışmalar yapılmasını istediğini söyledi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Bakar, yaralı doktoru tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek, basın mensuplarına olay hakkında bilgi verdi.

Bakar, hastaneye bira şişeleriyle gelen ve doktoru yaralayan şahsın sabah yapılan muayenesinde 200 promile yakın alkollü olduğunun anlaşıldığını bildirdi.

Kendisine, AMATEM Polikliniği'nde muayene olmak için alkolsüz gelmesi gerektiğinin ifade edildiğini anlatan Bakar, şunları kaydetti:

"Hastane bahçesinde, elindeki bıçakla meslektaşımıza saldırıda bulunuyor. Doktor hanımın genel durumu iyi. Gereken tıbbi müdahale yapıldı. Kendisi şu anda istirahat ediyor. Kendisine 'geçmiş olsun' diyorum.

Hizmetlerimizin karşılığında böyle bir saldırı olması şeklinde bir cevap almak istemiyoruz. Biz Türkiye'de, Avrupa'nın yarı sayısınca, halkımıza fedakarca hizmet eden hekimlerimize de gereken ilginin gösterilmesini istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber