Polis adresleri olmayan Kuvvai Milliye derneklerini bulamıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Haziran 2007 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuvvai Milliye Derneği İstanbul Temsilcisi Oktay Yıldırım'ın patlayıcı madde bulundurmak suçundan tutuklanmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derneğin tüm şubelerinde arama yapılması istendi.

Yaklaşık 15 ilde eş zamanlı yapılması planlanan arama, şube adreslerin tespit edilememesi nedeniyle sadece Genel Merkez ile Bursa İl Temsilciliği'ne yapılabildi. Polis bilgisayar kayıtlarına el koydu.

Kuvvai Milliye Derneği İstanbul Temsilcisi Yıldırım'ın 12 Haziran günü Ümraniye'deki bir evde çıkan bomba ve patlayıcıların sahibi olduğu iddiasıyla gözaltına alınmasından sonra çıkarıldığı İstanbul Adliyesi'nde tutuklanmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derneğin Merkezi ve illerdeki şubelerinde arama emri verildi. 6 Aralık 2006 tarihinde kurulan ve bugüne kadar 16 ilde yapılanması tamamlanan derneğin genel merkezi dışında bir şubesi dışında diğerlerinin adresleri tespit edilemediği için sadece iki adreste arama yapılabildi.

Buna göre, aramalar sadece Ankara'daki Genel Merkez ile Bursa'nın Osmangazi ilçesi Heykel'de bulunan İl Temsilciliği'ne pazar günü eş zamanlı olarak baskınlar yapıldı. Pazar günü yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, polis kurulu bilgisayarların harddisklerine el koydu.

Kuvvai Milliye Derneği Bursa Temsilcisi Orhan Akar, medyayı suçladı. Basını, kendilerine karşı önyargılı olmakla suçlayan Akar, "Bunu anlamak mümkün değildir. Biz Kuvvai Milliyeciler bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunan vatanseverleriz. Türk halkını bilinçlendirmeyi ilke edinmiş bir derneğiz. Ben yaklaşık dört aydır bu derneğin Bursa İl Temsilciğilini üstlenmiş durumdayım. Geçen zaman zarfında zaman zaman yüz yüze de sohbet ettiğim Genel Başkanım ve yönetim kurulu üyelerinin savunduğu fikirlerin tamamen ülkemin bütünlüğü için olduğundan hiç şüphe duymadım. Bizler hiç bir siyasi partinin savunucusu olmayıp bu siyasi partilerdende yardım talebinde bulunmadık. İstanbul İl Temsilcisi Oktay Yıldırım'ın tutuklanması sonrasındaki süreçte 'mahkeme kararı olmadan kimse suçlu sayılamaz ilkesi' gereğince iftira ve suç isnadı olarak kalacaktır." şeklinde konuştu.

Kuvvai Milliye Derneği Genel Başkanı Bekir Öztürk de Oktay Yıldırım'ın yakalanması üzerine yaptığı açıklamada, medyada yer alan "Bekir Öztürk, Muzaffer Tekin ve Oktay Yıldırım'ın Tekin"in evinde sık sık bir araya geldikleri bildirildi" "Susurluk bağlantılı Veki Küçükle de görüştükleri" şeklinde haberlerin asılsız olduğunu açıklamıştı. Oktay Yıldırım ile bağlantılı oldukları ortaya çıkan Muzaffer Tekin ile Veli Küçük'ü tanımadığını, ancak tanışmayı şeref sayacağını belirtirken, "Keşke tanışabilseydim ancak Muzaffer Tekin ve Veli Küçük ile asla tanışamadım. Evleri nerdedir hiç bilmem. Ancak İstanbul'a ilk geldiğimde şayet kendileri de uygun görürlerse her ikisiyle de tanışacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu benim için onur olacaktır. Hatta ilerde kurulacak bu türde bir tezgahta kullanmaları için arzu etmeleri halinde medyanın senaristlerine bu tanışmanın boy boy resimlerini de gönderebilirim. Oktay Yıldırım kardeşim ile çok sık görüşürüm. Ama bütün görüşmelerimiz Site ile, dernek ile ilgilidir. Kendisinin evine gitmeyi çok arzu ettiğim halde bir türlü kısmet olmadı. Bu eksikliği de en kısa zamanda telafi edeceğimden emin oluna bilir." demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber