Bakan Şahin hem Sezer'i hem de Anayasa Mahkemesi'ni eleştirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2007 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Cumhuriyet tarihinde ilk defa, görev süresi dolduğu halde, bir makamdaki kişinin (Cumhurbaşkanı) görevini devam ettirmek zorunda kalmasından üzüntü duyduğunu söyledi.

Şahin, AK Parti Antalya milletvekili adaylarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin çok zor ve sorunlu bir bölgede bulunduğunu ve etrafının adeta ateş çemberiyle çevrili olduğunu ifade ederek, buna karşın Türkiye'de demokrasinin ayakta kalmayı daima başardığını söyledi.

Demokrasinin halk iradesine dayalı bir rejimin adı olduğunu ve Anayasa'nın 6. maddesine göre, egemenlik yetkisinin, yetkili organlar eliyle kullanıldığını ifade eden Şahin, bu kişi ve kurulların bu yetkiyi belirli sürelerde kullandıklarını ifade etti.

Şahin, "Üzüntüm şudur: Cumhuriyet tarihinde ilk defa görev süresi dolduğu halde bir makamdaki kişi görevini bundan sonra da devam ettirmek zorunda kalmıştır. Mevcut Cumhurbaşkanı 7 yıllık görev süresini doldurduğu halde, görevine devam etme durumundadır. Bunun sorumlusu Cumhurbaşkanımız değildir. 1982 Anayasası 25 yıldır yürürlüktedir. Ve cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili bir tek kelime bile değişiklik yapılmamıştır"dedi.

Meclisin yeni cumhurbaşkanı seçememiş olmasının bir ya da birden fazla sorumlusu olduğunu söyleyen Şahin, "Anayasa değişmediği halde, yeni cumhurbaşkanı seçilmesi gerektiği halde, seçtirilmemesinin sorumlusu muhalefettir. Anayasa Mahkemesi bir cumhuriyet senatosu gibi kullanılmıştır ve hala kullanılmaya çalışılmaktadır. Bu Türk demokrasisi için dışarıda bir ayıp olarak algılanmaktadır. Demokrasi üzerindeki bu gölgeyi bu ayıbı temizleyeceğiz"diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber