Tören uzun sürünce bazı polis adayları baygınlık geçirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- ADALET BAKANI KASIRGA, YENİ POLİSLERDEN YASALARA BAĞLI OLMALARINI İSTEDİ

- ADALET BAKANI FAHRİ KASIRGA:

- "VATANDAŞ POLİSE BAKTIĞINDA KARŞISINDA DEVLETİ GÖRÜR BU NEDENLE ANAYASA VE YASALARA SADAKATTEN AYRILMAYIN"

- BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANI ÖZAK:

- "POLİS ADALETİN İLK KAPISIDIR"

- MEZUNİYET TÖRENİNDE BAZI ÖĞRENCİLER BAYGINLIK GEÇİRDİ

GÖKMEN ŞAHİN

TRABZON (İHA) - Adalet Bakanı Fahri Kasırga, vatandaşın polise baktığında karşısında devleti gördüğünü belirterek yeni mezun polislerden kanunlara sadakatle bağlı olmalarını istedi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Trabzon'a gelen Adalet Bakanı Fahri Kasırga, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak ile Trabzon Polis Meslek Yüksekokulu'nun 5. dönem mezunları için düzenlenen törene katıldı. Törende konuşan Kasırga, devletin silahlı icra gücü olan Türk polisinin görevini yerine getirme konusunda şu ana kadar hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını söyledi.

Türk polisinin şerefli bir maziye sahip olduğunu anlatan Kasırga, "Türk polisi şerefli bir polistir. Güvenliği sağlamak konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan önemli bir güçtür, gözbebeğimizdir. Polis elimiz kolumuzdur. Buradan mezun olan 208 evladımız polis teşkilatına önemli bir güç kazandıracaktır" dedi.

Yeni mezun polislere doğruluk, dürüstlük, anayasa ve yasalara sadakatten ayrılmamalarını tavsiye eden Kasırga, "Asla hukuk devleti olmanın gereklerini gözardı etmeyin. Çünkü vatandaşımız polise baktığında karşısında devletini görür" diye konuştu.

Polisi, 'adaletin ilk kapısı ve başlangıç noktası' olarak tanımlayan Özak, şöyle konuştu: "Gelişmiş çağda toplumların vazgeçilmezlerinden olan toplumun huzuru, bireylerin mutluluğu ve güvenliğinin sağlanması, devletlerin en önemli varlık sebeplerindendir. Polis teşkilatı, devletin bu görev ve sorumluluğu kapsamında en temel unsurlar arasındadır. Çünkü polis üniformasıyla, yasaların uygulayıcısı sıfatıyla, devletle özdeşleşmiş olup devletin temsilcisi ve aynası kabul edilmektedir"

Polis Meslek Yüksekokulu'nun çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Ahmet Uzunçakmak da, 1986 yılında eğitim-öğretime başlayan polis okulunda bugün mezun olan 5. dönemden 208 öğrenci ile birlikte toplam 9162 öğrenciyi mezun etmenin hazzını yaşadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından yeni mezun polisler yemin ederken daha sonra mezuniyetin sevincini havaya kep atarak kutladı. Törende, dereceye giren öğrencilere Bakanlar Kasırga ve Özak tarafından hediye verildi.

Öte yandan havanın sıcak olması ve törenin uzun sürmesi sebebiyle bazı öğrenciler baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren öğrencilere tören alanındaki ambulansta müdahale edildi.

Adalet Bakanı Kasırga, törenin ardından çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Rize'ye gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber