İSG uzmanı alımında, eski mevzuat hükmüne göre nitelikler belirlenmiş!

Milli Savunma Bakanlığı'nın 165 kişilik memur alım ilanında, İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanlığı için eski mevzuat hükümleri esas alınarak nitelikler belirlenmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Ocak 2019 00:03, Son Güncelleme : 07 Ocak 2019 18:40
İSG uzmanı alımında, eski mevzuat hükmüne göre nitelikler belirlenmiş!

MSB İLANINDAKİ İSG UZMANI NİTELİKLERİNDE HATA

Milli Savunma Bakanlığı, 31 Aralık 2018 tarihinde yayımladığı ilanla, 165 memur alacağını duyurmuştur.

İlanda yer alan kadrolardan birisi de İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı kadrolarıdır.

Milli Savunma Bakanlığı ilanında, alınacak İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları için "A, B veya C sınıfı İş güvenliği uzmanlığı sertifikasına sahip olmak" şartı aranmıştır.

Ancak bu kadro için, Eğitim Niteliği için "Üniversitelerin Mühendislik programları, Mimarlık programı, Fen Edebiyat Fakültelerinin Fizik veya Kimya bölüm mezunu ile Üniversitelerin İş Sağlığı ve Güvenliği programlarının birinden mezun olmak." şartı yer almıştır.

İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmeliğine göre, A, B ve C sınıfı iş güvenliği sertifikası için mühendislik veya mimarlık fakültelerine ilave olarak teknik eleman olma şartı gerekmektedir.

Hem 6331 sayılı Kanunda hem de yönetmelikte teknik eleman "Teknik öğretmenler, fizikçi, kimyager veya biyolog unvanına sahip olanlar ile üniversitelerin iş sağlığı ve güvenliği lisans veya ön lisans programı mezunları" şeklinde tanımlanmıştır.

İlanda yer alan düzenleme, 2013 yılı öncesindeki belirlemedir. Teknik eleman ibarasinin tanımı 2013 yılında kanunla değişmiş olup, bu değişiklik yönetmeliğe de yansıtılmıştır. Önceki ile sonraki düzenleme arasındaki fark, biyologlara tanınan başvuru hakkıdır.

Bu bağlamda, Milli Savunma Bakanlığının, 15 Şubat'ta sona erecek başvurular öncesinde, ilanın bu bölümünde değişiklik yapmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber