Gül: Eğer bu millet tepkisini kontrol ediyorsa, bunu gününe saklıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2007 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "Türk Milleti'nin bir vasfı daha var, o da haksızlığa boyun eğmemektir. Eğer bu millet asaletini muhafaza ediyorsa, eğer bu millet tepkisini kontrol ediyorsa, bunu gününe saklıyor. Onun günü 22 Temmuzdur" dedi.

Başbakan Yardımcısı Gül, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından önce vatandaşa seslendi.

Gül, milletin sorunlarını çözmek için geceli gündüzlü çalıştıklarını, ancak kendilerinden önce ülkede fabrikaların kapandığını, traktörlerin satıldığını, hastanelerde vatandaşın rehin kaldığını söyledi.

Kendilerinden önce DSP-MHP-ANAP hükümetinin iş başında olduğunu anımsatan Gül, "Kendilerine faydaları yoktu ki millete bir faydaları olsaydı..." dedi.

Vatandaşlardan gelen protestolar üzerine de Gül, insanların hafızasını tazelemek için konuştuklarını dile getirdi. Gül, "Yuh onlara olsun, onlar yapıyorlar, biz bunları yapmayalım" diyerek protestoların son bulmasını istedi.

Dedikodu yapılarak, hakaret edilerek ve milletin inançları ve değerleri ile oynanarak millete hizmet edilemeyeceğini kaydeden Gül, 4.5 yılda milletin tüm sorunlarını teker teker çözmeye başladıklarını belirtti.

Gül, şöyle konuştu:

"Başkaları konuşurlar sadece, laf üretirler. Göstersinler bakalım şu çift yollardan hangisini bunlar yaptı? Bu hastanelerin hangisini yaptılar? Kaç tane yeni okul yaptılar? Bu üniversiteyi kim kurdu? Tüm bunları AK Parti iktidarı yaptı.

Yani şunu söylemek istiyorum; bir memlekette ne zaman tek başına bir hükümet iktidarda, o zaman onun işi gücü millete hizmet etmektir. Ama ne zaman bir memlekette koalisyon hükümetleri var, birbirleriyle çekişirler, birbirleriyle yarışırlar millete hizmet akıllarına gelmez.

Soruyorum dediklerim doğru mu yanlış mı? Bu üç partili iktidar hangi derdinizi çözdü, hangi sorununuzu çözdü."

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ

Abdullah Gül, cumhurbaşkanı seçim sürecine değinirken, Anayasa hükümlerine uygun olarak seçime gidildiğini, Anayasa'da yazılanlara göre cumhurbaşkanının seçilmesi gerektiğini ifade etti.

Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de, 1980 ihtilalinden önce hatırlarsanız o zaman cumhurbaşkanı zor seçiliyordu. Hatta hatırlarsanız 130 kez Meclis'te oylama yapıldı ve seçilemedi. Onun için Anayasa'yı değiştirdiler ve 'bu iş kolay olsun' dediler. 'Türkiye'nin başına problem olmasın, kriz çıkartmasın' dediler.

Ondan sonra da üç cumhurbaşkanı kolay şekilde seçildi. Onlara uygulanan kural, onlar nasıl seçildiyse bu sefer de aynen uygulanacaktı. Doğrusu bu değil mi, Türkiye'ye yakışan bu değil miydi? Ama ne yazık ki gün geldi cumhurbaşkanı seçilirken Meclis'te yaşananları hepiniz gördünüz." Yaşananların Türkiye'ye yakışmadığın vurgulayan Gül, "cumhurbaşkanını millet seçsin" dediklerinde de "milletten korkup kaçanların görüldüğünü" kaydetti.

Bu tabloyu Türk milletinin kabul etmeyeceğini iddia eden Gül, "Türk milletinin bir vasfı daha var, o da haksızlığa boyun eğmemektir. Eğer bu millet asaletini muhafaza ediyorsa, eğer bu millet tepkisini kontrol ediyorsa, bunu gününe saklıyor. Onun günü 22 Temmuzdur." Gül, vatandaşlardan tepkilerini sandıkta göstermelerini isteyerek, tepkilerin, "ayak oyunlarını yapanların cesaretini kıracağını" söyledi.

Gül, "Bizler kendimizi millete emanet ettik, onlar ise mededi bazı çevrelerden buluyorlar" dedi.

Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek de hükümetin icraatlarını anlatarak, Yozgat'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Erdoğan'ın Yozgat'a her seferinde bir yatırımla geldiğini, başkalarının ise eli boş olduğunu ifade eden Çiçek, vatandaşlardan, oy isteyenlere ne getirdiklerini sorarak oylarını ona göre vermelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber