İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

24. dönem POMEM ilanı için ilk adım atıldı. Yönetmelik değişikliği yapıldı

İçişleri Bakanlığı POMEM'lere giriş yönetmeliğinde iki değişiklik yaptı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Ocak 2019 09:18, Son Güncelleme : 19 Ocak 2019 09:52
24. dönem POMEM ilanı için ilk adım atıldı. Yönetmelik değişikliği yapıldı

19 Ocak 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle, Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde iki değişiklik yapıldı.

İlk değişiklik, 26.10.2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlan Kanunla, 3201 sayılı Kanunun ek 24. maddesinde yer alan ve POMEM'lere girişte aranan şartının 31 Aralık tarihi itibariyle aranacağını öngörün yaş şartı hükmü yürürlükten kaldırılmıştı. Bu konudaki belirleme yönetmeliğe bırakılmıştı. Yönetmelik değişikliği bugün yayımlandı. 30 yaş şartı değişmedi, sadece 30 yaş şartının, 31 Aralık itibariyle değil 1 Ocak itibariyle aranacağı öngörüldü.

İkinci değişiklik ise mülakat sınav komisyonun oluşumuna ilişkindir. Eski fıkra hükmüne göre, mülakat komisyonunda sadece psikolog korunmuştur. Ayrıca mülakat komisyonunda bir öğretim elemanının yer alacağı belirtilmiştir. Diğer mülakat komisyonu üyelerinin İçişleri Bakanı tarafından seçilecektir. Bunların birinci veya ikinci sınıf emniyet müdür veya şube müdürü olacağı şeklindeki düzenleme kaldırılmıştır. Yapılan bir değişiklikle de birden fazla sınav komisyonu kurulabilmesi öngörülmüştür.

Hali hazırda şuan 23. dönem POMEM süreci devam etmektedir. 23.Dönem Pomem Sözlü Mülakatları 21 Ocak ila 03 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacak. Yönetmelik değişikliğinde yer alan yaş şartı düzenlemesi ve 23. dönem Mülakat komisyonlarının Bakan onayıyla daha önce belirlenmiş olduğu düşünüldüğünde, yapılan bu yeni düzenleme 24. dönem pomem ilanının hazırlığı olarak düşünülebilir.

İŞTE 19 OCAK 2019 TARİHLİ DÜZENLEMELER

MADDE 1 - 6/6/2015 tarihli ve 29378 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan "31 Aralık" ibaresi "1 Ocak" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Bakanlık" ibaresi "İçişleri Bakanı" olarak ve aynı fıkranın (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"d) Mülakat sınav komisyonu; İçişleri Bakanının, biri öğretim elemanı (sivil veya emniyet müdürü) ile biri psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu olmak üzere görevlendireceği beş personelden oluşur. İçişleri Bakanınca üyeler arasından biri başkan olarak görevlendirilir. İhtiyaca göre aynı usulle birden fazla mülakat sınav komisyonu kurulabilir."

MADDE 3 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 - Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

ESKİ HÜKÜMLER

Madde 8 - (1) POMEM'lere başvuru yapacak adaylarda aşağıdaki şartlar aranır.

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) 5 inci maddede belirtilen eğitim kurumlarından mezun olmak,

c) KPSS'de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak,

ç) Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için, (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80'ini almış olmak,

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak,

Sınav komisyonun oluşturulması

Madde 10 - (1) Komisyonların görevleri ve çalışma esasları Başkanlıkça hazırlanan talimatla belirlenir. Mülakat sınav komisyonu Bakanlık onayı ile müracaat kabul komisyonu Başkanlıkta Başkanın, polis eğitim kurumlarında kurum müdürünün onayı ile belirlenir. Diğer komisyonların başkan ve üyeleri Başkan tarafından aşağıdaki şekilde belirlenir:

d) Mülakat sınav komisyonu; birinci veya ikinci sınıf emniyet müdürünün başkanlığında, iki şube müdürü seviyesinde emniyet müdürü, bir öğretim elemanı ile psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu bir kişi ve Bakanlığın belirleyeceği bir personelden oluşur.

Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber