İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Tarım ve Orman Bakan yardımcısından, personel alımı, görevde yükselme ve tayin açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Mustafa Aksu Toç Bir-Sen 6. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, personel alımı, görevde yükselme ve tayinlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Ocak 2019 13:34, Son Güncelleme : 21 Ocak 2019 16:57
Tarım ve Orman Bakan yardımcısından, personel alımı, görevde yükselme ve tayin açıklaması

Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Mustafa Aksu, 19 Ocak 2019 tarihinde, Toç Bir-Sen 6. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, personel alımı, görevde yükselme ve tayinlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Toç Bir Sen genel kuruluna, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılmayı çok istediğini ancak Almanya'daki programı nedeniyle toplantıya katılamadığını belirten Aksu, toplantıda şunları söyledi:

- Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavları açılmayan, OGM ve TİGEM başta olmak üzere, Bakanlığımız bağlı kuruluşlarında bu sınavların 2019 yılı içinde açılması için gerekli çalışmaları yapacağız.

- Bakanlığımız ve Bağlı Kuruluşlarında personel planlaması yaparak, ihtiyaç duyulan tüm branşlarda ilave personel alımını 2019 yılında gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

- 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunun ek 2 sayılı cetveline, teknisyen ve teknikerlerin ilave edilmesi için gerekli çalışmaları başlatacağız

- Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarına uygulanan zorunlu tayin işlemlerinin oluşturduğu mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli mevzuat düzenlemelerini en kısa zamanda yapacağız.

Memurlar.net'in notu:

5996 sayılı Kanun kapsamındaki düzenlemenin gerçekleşmesi halinde, denetim hizmetlerinde çalışan mühendis ve veteriner hekimlere ödenen denetim tazminatından tekniker ve teknisyenler de yararlanacak ve aylık 450 TL'ye kadar ilave ödeme alabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber