Hiçbir aday, akrabasından dolayı mülakatlarda elenmemeli!

Mülakatlar başlı başına bir problem iken akrabası terör örgütüyle ilişkili olduğu için mülakattan eleme yapacak tüm komisyon üyeleri Hz. Peygamber'in veda hutbesindeki sözlerine kulak vermeli.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Ocak 2019 10:05, Son Güncelleme : 25 Ocak 2019 11:13
Hiçbir aday, akrabasından dolayı mülakatlarda elenmemeli!

Mülakatlar, bu ülkede başlı başına bir problem!

Mülakatın gerekli olduğu meslek alanlarında dahi, mülakat, adayın kendini ifade etmesini değerlendirmekten ziyade, kayırmacılık aracı olarak kullanılmaktadır.

Son dönemde mülakatlarda yaşanan adaletsiz uygulamalara bir de akrabalarından dolayı "düşük puan verilerek" eleme yöntemi eklenmiştir.

Babası, kardeşi, dayısı, amcası terör örgütüyle ilişkili olduğu için bir çok adaya mülakatlarda düşük puan verilmektedir. Bunun son uygulama örnekliği, 60 bin adayın katıldığı sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarında yaşandı.

Memurlar.net'te dün yayımlanan haberde, bu türden uygulamaların hatalı olduğuna değinilmiş ve bu uygulamadan en büyük yarayı da Ak Partinin alacağı belirtilmişti.

Aşağıda hem Hz. Peygamberin sözlerini hem Anayasa ve Kanunlarda yer alan hükümleri hem de söz konusu memurlar.net haberine gelen bazı dikkat çekici yorumları ilgililerin dikkatine sunuyoruz.

Veda Hutbesi:

"Ey İnsanlar! Sizi uyarıyorum, herkes yalnızca kendi işlediği suçtan sorumludur. Suçlu evlattan dolayı baba sorumlu tutulamaz, suçlu babadan dolayı evlat da sorumlu tutulamaz." Tirmizi, "Tefsiru'l-Kur'an" 10.

Anayasa'nın 38'inci maddesinin 7. fıkrası:

"Ceza sorumluluğu şahsidir"

Türk Ceza Kanunu'nun 20. maddesi:

" (1) Ceza sorumluluğu şahsidir. Kimse başkasının fiilinden dolayı sorumlu tutulamaz."

Memurlar.net Üyelerinin Yorumları:

- Babam suç işlemişse ise veya oğlum suç işlemişse veya amcamın oğlu veya dayımınoğlu veya amcam veya dayım vs vs. benim suçum nedir. Ben yapmayın desem beni dinlediler mi . Ahh yazık bu ahlar nereye gidecek. Bu haklar ne olacak. Dünya hayatı geçici menfaatdan başka bişe değildir. Çok çok 40 sene daha yaşarsın kim olursa olsun sonrası bu ahlar unutulmaz.

- Dindarlara yakışan, mülakatı kaldırmaktı. Bizim iktidarımız maalesef KPSS'yi kaldırdı. Sonunda herkes kaybeder: Ülke, iktidar, vatandaş...

- Kimse bir başkasının suçunun cezasını çekmek zorunda değildir. Allahtan korkun.

- Çalış çabala geceni gündüzüne kat, eşinden çocuğundan ayrı kal, hayatını sıfırla branşında Türkiye 4. su ol ama gel gör ki mülakat denilen sacmalıkla elen. bugün bu haksızlığa göz yumanlar, ses çıkarmayanlar yarın size yada bir tanıdığınızın başına da aynı şey geldiği zaman bizi anlarsınız.

- FETÖ senelerce soruları çalarak, sızdırarak kamuda yüz binlerce haksız işe alımlar yaptı.şimdi de mülakat kılıfına uydurularak benzer şey yapılıyor. Dayı torpili ile mülakat kazanıp iş sahibi olanlar yanlarına kalacağını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Allah çıkartır onu sizden, başkalarında olduğu gibi .

- Güzel ülkemi bizdensin, bizden değilsin şeklinde iyice ikiye böldüler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber