İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yaşı bekleyerek emekli olmak için görevden ayrılanlar yeniden geri dönebilir?

Yaşı beklemek suretiyle emekli olmak için görevlerinden ayrılanlar, emeklilik konumuna girmezler. Bu kişiler isterlerse, eğer kendilerini talep eden bir kamu kurumu varsa, açıktan atama prosedürüne uyulmak kaydıyla görevlerine geri dönebilirler.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Mart 2019 00:01, Son Güncelleme : 07 Mart 2019 18:43
Yaşı bekleyerek emekli olmak için görevden ayrılanlar yeniden geri dönebilir?

SORU: Merhabalar, Askeri sivil memur 2017 erken emeklilik talebinde bulunup onayladı, emekli gözüküyor, maaş alamıyor şuan, yaşa takılanlar arasında. Görevine tekrar başvuru yapıp başlayabilir mi ?

CEVAP: Devlet memurları emekli aylığını, emekli ikramiyesini ancak YAŞ+HİZMET şeklinde yerine getirdiğinde alabilir ve emekli konumuna girebilir.

Bunun dışında sadece hizmet süresini tamamlayıp yaş grubunu tamamlamak için görevinden istifa etmek suretiyle ayrılmış olanlar emekli konumuna giremezler.

Devlet memurlarından istifa etmek isteyenlere ilişkin koşullar 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda bulunur.

Madde 92, 94, 95,96,97,98 hükümleri memurluktan ayrılmalar ve tekrardan memurluğa dönme kurallarını belirler.
Kurumlarına yazılı müracaat edip istifa edenler istifadan sonra 6 ay geçmeden memurluğa tekrar alınamazlar.

6 aylık süre dolduktan sonra Kurumların durumunuza uygun kadrosunun bulunması ve atama izini alması gerekmektedrir. Kurumunuzun bu şartları yerine getirmesi halinde sizin talebinize istinaden göreve başlamanız sağlanabilir. Aksi halde tekrar göreve atama izni olmadığı sürece alınamayacağınızı değerlendirmekteyiz.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber