İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İstinaftan 666 sayılı KHK için önemli karar

Ankara Bölge İdare Mahkemesi, maaşının 15/01/2012'den önce göreve başlayanların maaşlarıyla eşitlenmesini isteyen uzman yardımcısının açtığı davada, olumlu karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Mart 2019 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2019 18:03
İstinaftan 666 sayılı KHK için önemli karar

Bilindiği üzere, 666 sayılı KHK gereğince, özellikle üst kurullar, bazı bakanlıklar ve bunlara bağlı ilgili kuruluşlarda (TSE,KOSGEB vb.), eşit işe ücret ilkesi gereğince, tüm kurumlardaki kariyer personelin ücretleri eşitlenmiştir. Ancak bu eşitlik sağlanırken, 666 sayılı KHK'nın yürürlük tarihinden önce çalışmakta olan personelin ücret hakları korunmuştur. Bu nedenle de, 666 sayılı KHK'nın yürürlüğe girdiği tarih öncesi ve sonrası olmak üzere maaşlar farklılaştırılmıştır.

Ayrıca, KHK'da yer alan bazı ibarelerin, KHK'nın çıkmasına imkan sağlayan yetki kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle bazı davalar açılmış ve bu davalar Anayasa Mahkemesinde, iptal ile karara bağlanmıştır.

Ekonomi Bakanlığında çalışan bir uzman yardımcısı, maaşının 15/01/2012'den önce göreve başlayanların maaşlarıyla eşitlenmesini istemiş, 3/3/2016 tarihli talebinin reddi üzerine dava açmıştır. Ankara İdare Mahkemesi, Anayasa Mahkemesinin 2016 tarihli iptal kararına atıfta bulunarak, işlemin iptaline karar vermiştir. Bölge İdare Mahkemesi ise karar gerekçesinde düzeltme yapmış ve gerekçede Anayasa Mahkemesinin 2017 tarihli kararına atıfta bulunarak, kararı onamıştır.

İŞTE MAHKEME KARARI

MEMURLAR.NET'İN NOTU

Ankara Bölge İdare Mahkemesinin kararını, Kurum temyiz etmiştir. Danıştay, temyiz isteminin incelenmeksizin reddine karar vermiştir. Kararın birinci sayfası için tıklayın, ikinci sayfası için tıklayın.

Hazine uzmanları, 666'ya göre maaşı ne zamandan itibaren alacak? Anayasa Mahkemesi uzman maaşındaki merkez kısıtlamasını iptal etti AYM'nin iptal kararı sonrasında, 375 sayılı KHK'da Kanunla yapılan düzenleme

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber