Kayıp Furkan'ın babası, dedesi ve babaannesi gözaltında

Erzurum Karaçoban'da 6 gün önce evinin önünde oynarken kaybolan Furkan Y.'nin bulunması için başlatılan soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Nisan 2019 07:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Kayıp Furkan'ın babası, dedesi ve babaannesi gözaltında

Soruşturma çerçevesinde güvenlik güçleri küçük çocuğun yakınlarının ifadesini aldı. Bu ifadeler sonucu durumları şüpheli görülen Furkan Y'nin babası F.Y, amcası H.S.Y, dedesi E.Y. ve babaannesi Y.Y. gözaltına alındı. Zanlıların jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

HERHANGİ BİR İZ YOK

Kaybolan Furkan Y'nin bulunması için jandarmanın yanı sıra AFAD ekiplerince 5 gündür sürdürülen çalışmalarda da küçük çocuğa ait bir ize ulaşılamadığı öğrenildi. Küçük Furkan'ın yakalanan yakınlarının ifadesi doğrultusunda ekiplerce kazı yapılan köy mezarlığında 3 yıl önce vefat eden bir çocuğun cesedine ait kemiklere ulaşıldı. Mezar yerinin söz konusu çocuğun ailesince teşhis edildiği ve bu kemiklerin kaybolan Furkan Y'ye ait olmadığı belirtildi.

KARIŞ KARIŞ ARANIYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek, "Çocuğun ailesinin birtakım çelişkili ve farklı beyanları oldu. Yargı da bu işe dahil oldu ve soruşturma devam ediyor" diye konuştu. "Karış karış, metre metre araştırarak çocuğun köyde gidebileceği her yeri aradık taradık" diyen Vali Memiş şöyle devam etti: "Bıkmadan, usanmadan bu çalışmaları devam ettiriyoruz. Birtakım bilgiler var ama soruşturma devam ettiği ve tam netleşmediği için bu konuda paylaşım yapmayacağım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber