Öğrenim Kredisi Borcu Olan Memurlar Maaştan Kesinti Yaptırabilir

Öğrenim ve katkı kredilerinde vadelendirme olup olamayacağı ve maaştan kesim yapılıp yapılamayacağı soruları sık sık sitemize yöneltilmektedir. Bu soruları yetkili makam Kredi ve Yurtlar Kurumuna ilettik. Sitemize verilen bilgilere göre, 1- Öğrenim ve katkı kredisi alan borçluların, almış oldukları bu kredileri okullarından mezun olduktan 2 (iki) yıl sonra, aldıkları sürenin yarısı kadar zamanda ve üçer aylık dönemler halinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna geri ödemeleri gerekmektedir. Bu konuda ikinci bir vadelendirme yapılmamaktadır. 2- Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün 30.01.1987 gün ve 19-383-0299 sayılı talimatı gereğince, kurumlarına başvuruda bulunan memurlar maaştan kesim yaptırabilmektedir. Cevabın tümü için tıklayın.

Haber Giriş : 18 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.NET Özel Haber

Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü 30.01.1987 gün ve 19-383-0299 sayılı emirleri

Kurumumuzdan öğrenim ve katkı kredisi alan borçlularımızın, mevzuatımız gereğince almış oldukları bu kredileri okullarından mezun olduktan 2 (iki) yıl sonra, aldıkları sürenin yarısı kadar zamanda ve üçer aylık dönemler halinde Kurumumuza geri ödemektedirler, ikinci bir vadelendirme mümkün değildir.

Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün ilgi (a) emirleri gereğince "kamu kurum ve kuruluşlar ile özel kurumların" bünyelerinde görev alan öğrenim kredisi borçluların (katkı kredisi borcu hariç) borç taksitlerini ilgililere ödenecek aylıklardan keserek Kurumumuzun T.C. Ziraat Bankası Yenişehir Şubesi nezdindeki 1243918 nolu hesabına ad, soyad, kredi numarası muhteviyatlı ödeme miktarlarını en geç izleyen ayın 15. iş gününe kadar yatırmak zorundadırlar.

Ancak, söz konusu genelgeden sonra tahsilat sisteminde değişiklik olmuş, borçluların kredi numaraları T.C. Ziraat Bankası bilgisayarlarına yüklenmiş ve borçluların kredi hesaplarına direkt ödeme kolaylığı getirilmiştir

Borçlularımız yinede maaşlarından kesilmesini isterler ise Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün söz konusu emirlerini gerekçe gösterip çalıştıkları kurum ve kuruluşlara ad soyad, bitirdikleri okul, kredi aldıkları yıl, şube adı, kredi numarası gibi bilgiler dahilinde yazılı müracaat etmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize rica ederim.

Yıldıray GÜRLER

Kredi Dairesi Bşk.

Not: Aşağıdaki cevap 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde alınmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber