Ekonomi ağırlıklı yeni torba yasa TBMM'ye sunuldu

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti'nin ekonomide yeni düzenlemeler içeren kanun teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Teklif 32 maddeden oluşuyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Temmuz 2019 13:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Ekonomi ağırlıklı yeni torba yasa TBMM'ye sunuldu

AK Parti Grup başkanvekili Mehmet Muş AK Parti'nin TBMM'ye sunacağı teklifle ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte Muş'un açıklamasından satır başları:

Bugün AK Parti olarak yeni bir teklif veriyoruz. Teklifimiz 32 maddeden oluşmaktadır. Bazı bilgiler vermek istiyorum.

Bu paketimizin içerisinde varlık barışının süresini 6 ay daha uzatmayı teklif ediyoruz. Merkez Bankası'nın kanununda değişikliğe gidiyoruz.

Bu aynı zamanda Türk ticaret kanununyla da uyumlu hale gelmiş olacak.

Zorunlu karşılıklarla ilgili yine pasif tarafına değil aktif tarafına da bakmak suretiyle Merkez Bankası'na bazı yetkiler vermeyi teklif ediyoruz.

Yurt dışına çıkış harcının 50 TL'ye çıkarılmasını sunmuş bulundayız.

Klonlanmış telefonların, 4 ay içerisinde kullanıma kapatılacak. Bunların sisteme dahil olabilmesi için, vatandaşlar 1 yıl içerisinde müracaat edip 250 lira yatırmaları halinde entegre edilecektir.

Biliyorsunuz Merkez Bankası Başkanı'nın görev değişikliğiyle alakalı farklı açıklamalar yapılıyor. 703 sayılı KHK ile 375 sayılı KHK'nın maddesinde değişiklik yapılıyor. Şöyle bir ifade var. "Cumhurbaşkanında süreli atanan kamu yöneticileri, görevden alma gerekçeleri yanında, kurumsal hedeflere ulaşışamaması nedeniyle de süresi tamamlanmadan görevden alınabilirler"

Yapılan 703 sayılı KHK ile 375 sayılı KHK'nın ek 35'inci maddesinde düzenleme yapılması suretiyle, cumhurbaşkanına böyle bir yetki tamamlanmaktadır. Yapılan uygulama hukukidir. Herhangi bir tartışma söz konusu değildir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber