Sağanak 7 ilde hayatı felç etti

Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Çorum, Amasya ve Tokat'ta kuvvetli rüzgar nedeniyle bazı binaların çatıları uçtu, devrilen ağaçlar araçlarda hasara neden oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2019 20:47, Son Güncelleme : 11 Temmuz 2019 21:30
Sağanak 7 ilde hayatı felç etti

ÇORUM

Çorum'da kuvvetli sağanak ve fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi.

Kentte akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış ve yaklaşık 40 dakika süren fırtına nedeniyle kent merkezinde onlarca ev, iş yeri ve binaların çatısı uçtu, çok sayıda elektrik direği ve ağaç da yollara devrildi.

Direk ve ağaçların üzerine düştüğü 10'dan fazla araç zarar gördü.

Çatılardan uçan cisimler nedeniyle yaralanan 5 kişi, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

- KYK binalarının çatıları uçtu

Fırtına nedeniyle Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Hitit Kız Yurdu yerleşkesinde bulunan 3 binasının çatısı da bahçeye uçtu.

İtfaiye ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, olay yerine sevk edildi.

Olayın ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, yurt binasına gelerek bilgi aldı.

Eğer, gazetecilere, kuvvetli fırtına nedeniyle 3 binanın çatısının komple uçtuğunu belirterek, "Herhangi bir can kaybı ve yaralanma yok. Öğrencilerimiz tatile gitmişlerdi. Tek tesellimiz bu. İlgili tüm kurumlar burada çalışmalarına başladı." dedi.

- Tarihi caminin minaresi yıkıldı

Kunduzhan Mahallesi'ndeki tarihi ahşap Tabak Camisi'nin minaresi de fırtına nedeniyle yıkıldı.

Şiddetli rüzgara dayanamayan ahşap caminin minaresi, cami bahçesi ile yanındaki sokağa devrildi. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı olayda minarenin devrilirken çarptığı bir binada hasar oluştu.

Bu arada Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasının dışında bazı yerlerindeki sıvaların döküldüğü görüldü.

- Ankara-Samsun kara yolu uzun süre trafiğe kapandı

Fırtına nedeniyle Çorum-Ankara kara yolunun 2'nci kilometresinde Yaydiğin kavşağında bulunan büyük yön levhaları devrildi.

Levhalaran yola düşmesi nedeniyle uzun süre trafiğe kapalı kalan kara yolu, belediye ve karayolları ekiplerinin çalışmasının ardından ulaşıma açıldı.

AFAD ekipleri tarafından kent merkezinde hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

TOKAT

Tokat'ta kuvvetli rüzgar etkili oldu.

Akşam meydana gelen kuvvetli rüzgar, Tokat merkez ile Niksar ilçesinde yaşamı olumsuz etkiledi.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle Tokat-Turhal kara yolunda bazı ağaçlar devrildi, bazı yerlerde elektrik telleri koptu, uçan parçaların çarpması sonucu bazı iş yerleri hasar gördü.

Belediye ekipleri, temizlik çalışması başlattı.

AMASYA

Amasya'da etkili olan kuvvetli rüzgar, yaşamı olumsuz etkiledi.

Kent merkezinde bir süre etkili olan kuvvetli rüzgar, bazı evlerin çatısının ve iş yerlerinin tabelalarının uçmasına, ağaçların devrilmesine yol açtı.

Devrilen ağaç ve çatılardan düşen parçalar, park halindeki araçlar ve iş yerlerine zarar verdi.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle Şehzadeler Gezi Yolu'nda bulunan bir ağaç da seyir halindeki otomobilin üzerine devrildi. Araçta hasar oluştu.

Amasya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Öztürk, AA muhabirine, yaklaşık iki ay önce de buna benzer bir olay yaşadıklarını belirterek, "Fırtına 15-20 dakika sürdü. Yıkılan ağaçlarımız var. Bir de hasarlı kazamız var. Belediye ekipleri olarak işimizin başındayız." dedi.

Otomobilinin üzerine hareket halindeyken ağaç devrilen Sinan Buş da olay sırasında büyük şok yaşadığını anlatarak, "Fakat kontrolü kaybetmedim. Sadece aracımda hasar meydana geldi. Üzerime düşse belki hayatıma mal olabilirdi. Yetkililerden yaşlı ve çürümüş ağaçları kesip böyle olayların önüne geçilmesini istiyorum." ifadesini kullandı.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Rüzgar Avanos ilçesinde ağaçları kırarken, Gülşehir ilçesinde ise çatıların uçmasına neden oldu.

Nevşehir'de bu akşam saatlerinde başlayan rüzgarlı hava Nevşehir-Avanos yolunda toz bulutu oluşmasına neden oldu. Yolda araç sürücülerinin görüş mesafesi 5 metreye kadar düştü. Avanos ilçesinde yaşanan etkili rüzgar sonrasında ise bazı ağaçlar yerinden sökülürken bazıları ise kırıldı. Avanos Belediyesi ekipleri kırılan ve sökülen ağaçları temizlemek için çalışma başlattı. Gülşehir ilçesinde ise kuvvetli rüzgar bazı apartmanların çatılarını söktü.

AKSARAY

Aksaray'da şiddetli fırtına ve rüzgar karayolları ve köy yollarında kum fırtınasına dönüştü. Bir caminin minaresi yıkılırken, kent merkezinde ise ağaçlar, tabelalar ve şemsiyeler kırılarak devrildi, vatandaşlar yolda yürümekte güçlük çekti.

Aksaray'da şiddetli rüzgar ve fırtına hayatı olumsuz etkilerken, karayollarında ve köy yollarında kum fırtınası oluştu. Göz gözü görmeyen karayollarında sürücüler zor anlar yaşadı. Şehir merkezinde ise ağaçlar kırıldı, tabelalar, gölgelik şemsiyeler düştü ve vatandaşlar yolda yürürken zor anlar yaşadı. Aksaray'ın Ortaköy ilçesine bağlı Gödeler köyünde ise köy camisinin minaresi şiddetli rüzgar ve fırtınadan yıkıldı. Yaşanan fırtına ve şiddetli rüzgar nedeniyle herhangi bir can kaybı olmazken, bölge bölge maddi hasarlar meydana geldi.

Aksaray İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Bölgemiz genelinde rüzgarın orta kuvvette (50-80km/saat) estiği tespit edildi. Cuma günü ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak seklinde görüleceği beklenmektedir. Vatandaşlarımızın ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalara karsı dikkatli ve tedbirli olması önemle duyurulur" denildi.

KAYSERİ

Kayseri'de akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Yahyalı ilçesindeki Kapuzbaşı Şelaleleri'ne giden yollar kapanırken, kent merkezinde de bir ağaç araçların üzerine devrildi.

Akşam saatlerinde Yahyalı ilçesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Aladağlar Milli Parkı Kapuzbaşı Şelaleleri yolu ulaşıma kapandı. Develi ilçesine bağlı Sindelhöyük Mahallesi'nde de toz fırtınası etkili oldu. Fırtınada görüş mesafesi 5 metreye kadar düştü.

Kent merkezinde ise şiddetli rüzgar etkili oldu. Rüzgar nedeniyle Mustafa Şimşek Caddesi'nde bir ağaç otomobillerin üzerine devrildi. Araçlarda hasar oluşurken, belediye ve itfaiye ekipleri çalışma yaptı.

KIRŞEHİR

Kırşehir'i akşam saatlerinde etkisi altına alan yağmur öncesi toz bulutu oluştu.

Şehir merkezini olumsuz etkileyen toz bulutları, Kırşehir'in bazı ilçelerinde rüzgarın da etkisiyle birçok ağacın zarar görmesine neden oldu. Toz bulutu şehri tepeden gören Akbayır mevkiinden de net olarak izlendi.

Meteoroloji İl Müdürü Seyit Ahmet Yıldız, yağışların Pazartesi gününden önce beklenmediğini, toz bulutunun soğuk ile sıcak havanın karşılaşması ve basıncın düşmesi sonucu meydana geldiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber