İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Geriye dönük Bağ-Kur primi ödenebilir mi?

Star Gazetesi yazarı Resul Kurt geriye dönük Bağ-Kur primi ödemeleri konusunu ele aldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2019 08:31, Son Güncelleme : 14 Ağustos 2019 08:48
Geriye dönük Bağ-Kur primi ödenebilir mi?

Resul Kurt'un "Geriye dönük Bağ-Kur primi ödenebilir mi?" yazısının ilgili kısmı:

Normal şartlarda şirket ortakları ve vergi mükelleflerinin Bağ-Kur sigortalısı olması gerekmesine rağmen, bilinçsizlik veya başka nedenlerden dolayı Bağ-Kur kayıt ve tescilinin yapılmadığı görülebilmektedir.

01.10.2008'den önce Bağ-Kur sigortalısı olmamış kişiler bu dönemlere ilişkin Bağ-Kur primi ödeyememektedir.

01.10.2008'den öncesi döneme ilişkin Bağ-Kur sigortalılığını gerektiren vergi, oda ve sicil kayıtları olsa bile, bu kayıtlara göre SGK tarafından geriye dönük Bağ-Kur hizmeti verilmemektedir.

Dolayısıyla, okurumuzun mevcut yasal düzenlemelere göre sadece 01.10.2008 sonrası döneme ait Bağ-Kur hizmetlerini ödemesi mümkündür.

Geçmiş yıllarda kayıt ve tescili yapılmayan dönemlere ilişkin Bağ-Kur sigortalılığının 01.10.2008'den öncesi döneme ait kısmının da ödenebilmesi için, yasal bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Ancak halihazırda bu yönde bir düzenleme hazırlığı olmadığı gibi, bir çalışma da yapılmıyor.

Bu yönde bir TBMM'de düzenleme yapıldığı takdirde vergi ve ticaret sicil kayıtlarıyla geçmiş yıllardaki Bağ-Kur primi ödenemeyen sürelere ait sigorta primlerinin ödenebilmesine imkan tanınacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber