Bakan Bekir Pakdemirli, torpili önlemek için hiçbir şey yapmayacak mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı 5 bine yakın personel almak için ilana çıktı. Adaylar, mülakatlarda torpil olmaması için Bakan Pakdemirli'nin bir tedbir almasını istiyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Eylül 2019 00:03, Son Güncelleme : 04 Eylül 2019 09:24
Bakan Bekir Pakdemirli, torpili önlemek için hiçbir şey yapmayacak mı?

Bilindiği üzere, yayımlanan 5 bin kişilik personel alımına 24 Eylül ile 7 Ekim tarihleri arasında başvuru alınacaktır.

Tarım ve Orman Bakanlığının personel alımı yapacağı bilgisinin kamuoyuyla paylaşılması sonrasında, Memular.net bu yılın Nisan ve Mayıs aylarında iki ayrı haber yayımladı.

12 Nisan 2019 tarihli haberde OGM alımına başvuracak adaylar torpilli alım istemiyor başlığı

29 Mayıs 2019 tarihli haberde ise Bakan Bekir Pakdemirli de, Sağlık Bakanı gibi, mülakattan vazgeçsin başlığı kullanılmıştır.

İki haberde de, orman muhafaza memuru ve orman mühendisi alımında, 3234 sayılı Kanun gereğince mülakat yapılması gerektiğine dikkat çekilerek, adayların yaşanacak torpil olaylarından tedirginlik duyduğu ifade edilmiş ve Bakan Pakdemirli'nin bir çözüm bulması istenmiştir.

Ancak geçen süreç için de hiçbir değişiklik olmamıştır.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlığın teşkilat kanununda, sözlü sınav yapılmasının öngörülmüş olmasına rağmen, illere talimat vererek adaylara mülakatta KPSS sınav notunun aynısını verdirmiştir.

Sağlık Bakanlığı da kanunun verdiği takdir hakkını, sözlü sınav yapmamaktan yana kullanmıştır.

Adaylar, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlarının gösterdiği duyarlılığın aynısını istemektedir. Kanunu değiştirme imkanı yoksa, mülakat komisyonlarına Ziya Selçuk gibi talimat verip, KPSS puanlarının aynısının verilmesini talep etmelidir.

Bakan Bekir Pakdemirli, görevden ayrıldıktan sonra iyi bir hatıra bırakmak istiyorsa, adayların bu talebine duyarsız kalmamalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber